Innrømmer sexovergrep mot minst 100 døde kvinner

Likhusansatt tok seg til rette på nattevakta.

LIKSKJENDER: Kenneth Douglas (60) er allerede dømt for å ha forgrepet seg på døde kvinner. Nå kan arbeidsgiveren hans, Hamilton fylke i Ohio, bli saksøkt fordi ingen tok affære selv om kona hans meldte ifra om misbruket. Foto: POLITIET
LIKSKJENDER: Kenneth Douglas (60) er allerede dømt for å ha forgrepet seg på døde kvinner. Nå kan arbeidsgiveren hans, Hamilton fylke i Ohio, bli saksøkt fordi ingen tok affære selv om kona hans meldte ifra om misbruket. Foto: POLITIETVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Kenneth Douglas (60) innrømmer å ha forgrepet seg seksuelt på minst 100 døde kvinner mens han jobbet ved et likhus i Ohio på 70-, 80- og 90-tallet.

- Jeg bare la meg oppå dem og dro ned buksene, sier han ifølge den lokale TV-stasjonen WCPO Cincinnati.

- Var ruset Douglas forklarer at han tok narkotika og drakk alkohol før misbruket av likene, som var på stadiet mellom dødsfall og obduksjon.

- Jeg røyket crack og gikk inn, og drakk og gikk inn, sier han - og framholder at «ingenting skjedde» de nettene han ikke var ruset.

Saken ble rullet opp da DNA fra Douglas i 2008 ble funnet i levningene av en 19-årig kvinne voldtatt og drept i 1992. Levningene ble undersøkt på ny fordi den dømte draps- og voldtektsmannen anket dommen.

Ytterligere to tilfeller kom for en dag i 2012, og 60-åringen ble dømt for grovt misbruk av lik.

Grunnen til at omfanget av misbruket først nå ser offentlighetens lys, er at de misbrukte kvinnenes pårørende i forrige uke fikk medhold i at de kan saksøke Hamilton fylke for saksomkostningene, som beløper seg til store summer, skriver New York Daily News.

- Duftet av sex Douglas' kone har forklart at hun mistenkte mannen for misbruk av lik, fordi han gjentatte ganger «duftet sterkt av sex» da hun hentet ham på jobben. Hun prøvde å melde fra til ledelsen for det rettsmedisinske instituttet, men ble stoppet av sjefen for likhuset.

- Han sa: «Det som skjer i fylkets tid og på fylkets eiendom, er fylkets anliggende», forklarte hun.

Nå ligger det an til siktelse både av sjefpatologen og sjefen for likhuset.