Innrømmer skyting på Stovner

Den 22 år gamle mannen som meldte seg for politiet i dag etter Stovner-skytingen fredag innrømmer at det var han som avfyrte skuddene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere i dag ble de to 20-åringene som er siktet for drapsforsøk etter skyteepisoden på Stovner fredag varetektsfengslet for bare én dag. Senere ble det klart hvorfor. Rett før fengslingsmøtet meldte en 22 år gammel mann seg for politiet. Ifølge Aftenposten Interaktiv innrømmer 22-åringen at det var han som skjøt.

- Da min klient skjønte at to andre var i ferd med å bli varetektsfengslet for noe han alene hadde gjort, ønsket han å melde seg for politiet. Jeg forstår det også slik at min klient ønsker å ta sin straff og gjøre opp for seg, sier mannens forsvarer Tor Erling Staff til Aftenposten.

Det var etter at Staff hadde ringt Oslo byrett at politiets varetektsbegjæring ble redusert fra to uker til en dag.

Det er foreløpig uklart om de to som ble varetektsfengslet nå er ute av saken.

- 22-åringen sitter og avgir forklaring nå, og jeg har ikke tenkt å avbryte det, sier politiinspektør Kim Ellertsen til Dagbladet.no.

Han regner med å jobbe utover natta med å finne ut hvem politiet vil framstille for varetektsfengsling i morgen.

To menn på 19 og 22 år ble alvorlig skadd i skyteepisoden, situasjonen for den ene er fortsatt alvorlig og uavklart.

NYE OPPLYSNINGER: Like før rettsmøtets start fikk hovedetterforsker Nils Trygve Tonning (t.v) og aktor Kim Ellertsen inn nye opplysninger i Stovnersaken.