Innrømmer større tap

Tsjetsjenia-krigen har gått i stå for de russiske styrkene. Samtidig er de virkelige tapstallene i ferd med å komme fram, og russernes støtte til krigen er i ferd med å avta.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Opprørere, som beveger seg fritt mellom skallene av utbombede bygninger i Tsjetsjenias hovedstad Groznyj, angrep i går russiske styrker fra alle kanter under kraftige kamper i tung snø. For ellevte dag på rad har de stått imot russernes framrykking mot den strategisk viktige Minutka-plassen.

Putins mareritt

En langvarig, blodig krig og stemningsskifte i opinionen er fungerende president Vladimir Putins mareritt. Putin er blitt Russlands mest populære politiker etter at han slo hardt ned på de tsjetsjenske opprørerne. Men hans egen skjebne er sterkt knyttet til krigslykken, og nå begynner det å tære på.

Vladimir Putin risikerer hardere konkurranse fra liberalerne og krigsmotstanderne enn han egentlig ønsker fram mot presidentvalget 26. mars.

I stampe

De russiske styrker fortsetter gatekampene inne i Groznyj. Men kvartaler som de inntar i dagslys, må de ofte trekke seg tilbake fra når det blir mørkt av frykt for å falle i bakhold.

Den militære ledelsen benekter hardnakket at tallet på drepte er så høyt som mange hevder. Men ifølge uoffisielle kilder fra krigssonen skal flere hundre være drept de siste døgn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer