Innrømmer tilknytning til al-Qaida

Den tiltalte i den første rettssaken etter 11. september-terroren mot USA innrømmet onsdag at han hadde hatt forbindelse med terrornettverket al-Qaida. Han beskrev kontakten som nær og personlig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Mounir El Motassadeq sa under annen dag av rettssaken mot ham i Hamburg at han ga tyskmarrokaneren Said Bahaji rett til å disponere over hans - Motassadeqs - bankkonto. Bahaji flyktet fra Tyskland kort tid før terrorangrepene mot New York og Washington.

I begynnelsen av september i fjor ringte Bahaji til ham, muligens fra Pakistan, forklarte Motassadeq videre. Han tilføyde at han hadde gitt Motassadeq 1.000 mark, eller vel 4.000 kroner, for å hjelpe ham ut av økonomiske vanskeligheter.

På frifot

Ifølge påtalemyndigheten skal Bahaji, som fortsatt er på frifot, ha gitt viktige bidrag til planleggingen og organiseringen av terrorangrepene mot World Trade Center i New York og forsvarsdepartementet Pentagon i Washington. Minst 3.116 mennesker omkom i angrepene.

Tysklands riksadvokat Kay Nehm har betegnet Mounir El Motassadeq som «et lite tannhjul som måtte være på plass for at hele maskineriet skulle fungere». Han skal blant annet ha spilt en viktig rolle i finansieringen av forarbeidet før selve aksjonene.

Da rettssaken mot ham ble innledet tirsdag, sa El Motassadeq at han som troende muslim er motstander av all vold. Men han innrømmet at han hadde kjent Mohammed Atta, som satt bak spakene i det første flyet som rammet World Trade Center.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer