Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Innrømmer» USA-terror

I en ny video går Osama bin Laden svært langt i å innrømme at det var han som sto bak terrorangrepene på USA 11. september.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den seriøse og velinformerte søndagsavisa The Sunday Telegraph forteller i en lengre artikkel at de i går fikk tilgang til en video som har sirkulert blant bin Ladens tilhengere de siste to ukene. Videoen er tatt opp et sted i de afghanske fjellene i slutten av oktober og viser en smilende bin Laden som forteller sine tilhengere at Worlds Trade Centre var «et berettiget mål».

- Vi er terrorister

- Hvis det å hevne drepingen av vårt folk er terrorisme, så er historien vitne til at vi er terrorister. Ja, vi dreper deres uskyldige og dette er riktig ut fra religion og logisk tenkning, sier bin Laden i videoen. Etterpå motsier han seg selv ved å si at de som jobbet i World Trade Centre ikke var uskyldige sivile, siden de jobbet for det amerikanske systemet

- De to tårnene var berettigede mål, ettersom de var en del av USAs økonomiske makt. Hendelsene var store på alle måter. Det var ikke bare tårnene som ble ødelagt, men også moralen i landet.

Bevismateriale

bin Laden hyller pilotene i flyene og sier at de var «velsignet av Allah».

Ifølge The Sunday Telegraph kommer Storbritannia og USA førstkommende onsdag til å presentere beviser for bin Ladens medvirkning til terrorangrepene. Videoen kommer til å utgjøre kjernen av bevisførselen.

Tidligere har bin Laden omtalt flykaprerne i tredjeperson. En vesentlig forskjell i den nye videoen er den konsekvente bruken av «jeg» og «vi».

Truer Bush og Blair

Gjengjeldelsesaspektet blir også brukt direkte mot USAs president og Storbritannias statsminister i videoen.

- Bush og Blair skjønner kun maktens språk. Hver gang de dreper oss, kommer vi til å drepe dem, slik at terrorbalansen kan gjenopprettes, sier bin Laden.

<B>INTERVJUET: </B>Her er Osama bin Laden fotografert da han ble intervjuet av den pakistanske avisa Dawn. I artikkelen, som sto på trykk i går, hevdet bin Laden å være i besittelse av atomvåpen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!