Innrømmet drap for å få bli i Norge

Libyeren som tilsto drapet på Annie Bergliot Olsvik (83) endret forklaring i retten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Sarahan Bin Jassam Najli tilsto drapet på Annie Bergliot Olsvik (83) for å få oppholdstillatelse i Norge. Han mener at han må frikjennes, og håper han vil få bli i landet.

Den 32 år gamle libyeren fortsatte sin forklaring i Haugesund tingrett tirsdag. Han nekter for at det var han som tok livet av den 83 år gamle kvinnen 14. juni i fjor.

- Jeg tilsto fordi jeg trodde jeg skulle få oppholdstillatelse. Nå forteller jeg sannheten. Og når dette er over, får jeg bli, forklarte Najli.

Sannhet

Advokat John Christian Elden, som forsvarer den andre tiltalte libyeren, påpekte at den 32 år gamle asylsøkeren hadde gjentatt sin tilståelse i fem avhør. Han hadde videre gitt en klar forklaring under rekonstruksjonen av drapet. Først da Najli fikk tilgang på alle saksdokumenter, endret han forklaring.

- De siste ti månedene har du gitt flere forskjellige sannheter. Hvilken sannhet skal vi tro på, spurte Elden. 32-åringen gjentok at han ikke drepte Olsvik. Han viste til at det var det han forklarte i det første avhøret også. Elden påpekte at han ikke innrømmet noe som helst i den første forklaringen. Så kom tilståelsen før han igjen endret forklaring.

Han viste videre til at Najli forandret sin forklaring etter at han fikk tilgang på saksdokumentene. Der går det fram at det ikke finnes tekniske bevis på at Najli var i overetasjen hvor Olsvik ble drept.

- Viser ikke dette at endringene av forklaringene har mer med bevis enn statsborgerskap å gjøre, spurte Elden retorisk.

Ansvar

Najli er tiltalt for drapet på Annie Bergliot Olsvik. Hans 35 år gamle kamerat er ikke tiltalt for selve drapshandlingen, men for grovt ran med døden til følge. Tirsdag formiddag startet han sin forklaring etter å ha hørt på hva Najli har forklart.

- Det er ikke sant, sa Imsheri om kameratens forklaring. Han ga en nesten identisk oppsummering av hva som skjedde drapskvelden, men med rollene byttet om. Imsheri hevdet at det var Najli som tok initiativet til det meste og ikke ham selv, slik Najli har forklart. Da han ble spurt hvorfor han gikk inn i huset til Olsvik, svarte han at han ikke ønsket dette.

- Det var etter påtrykk fra djevelen, sa Imsheri. Han har forklart at det var Najli som begikk drapet, men påtalemyndigheten har bare bevis for at Imsheri var i overetasjen.

Imsheri fortsetter sin forklaring tirsdag ettermiddag.

(NTB)

TREKKER TILSTÅELSEN: Sarahan Bin Jassam Najli.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer