Døde i husbrann:

Innrømmet drap på bestemora under lek

Vennene trodde han spøkte da han fortalte sin mørkeste hemmelighet.

DØD: Mary Gregory døde da huset hennes brant ned i 2018. Foto: Politiet i Lancashire
DØD: Mary Gregory døde da huset hennes brant ned i 2018. Foto: Politiet i Lancashire Vis mer
Publisert

I mai 2018 døde 94 år gamle Mary Gregory som følge av røykforgiftning fra en husbrann, i Heysham i Lancashire i England.

Nå står barnebarnet hennes i en svært betent rettssak, da han er anklaget for å ha brent ned huset hennes, skriver The Independent.

Under en runde med «spillet nødt eller sannhet», skal 20-åringen ha innrømmet at han satte fyr på bestemoras hus.

Barnebarnet skal ha svart «sannhet» i leken, og ble så bedt om å fortelle sin mørkeste hemmelighet.

Da skal han ifølge flere vitner ha sagt at det var han som tente på bestemoras hus, som førte til at hun døde.

FUNNET: Fire år gamle Cleo Fire år gamle Cleo Smith er funnet i live etter å ha vært savnet i mer enn to uker, melder australsk politi. Video: Western Australian Police Force. Vis mer

Da Marys hus brant ned i 2018, ble hun reddet ut av brannvesenet og fraktet til et sykehus i Lancaster. Hun døde tre dager seinere av røykforgiftning.

I løpet av året hadde det blitt gjort en grundig etterforskning av hendelsen, som ble ansett som en ulykke, fram til noen uker etter Marys begravelse.

I 2019 var barnebarnet i et veiledningsmøte, hvor han skal ha fortalt at han hadde en venn som kunne sende ham i fengsel, på grunn av det vennen visste om ham.

- Trodde han tulla

Etter barnebarnets kommentar ble det igangsatt en etterforskning mot ham. I løpet av kort tid meldte flere venner seg som vitner i saken. De skal ha hørt 20-åringen si at han tente på huset, under en lek.

Den ene vennen forteller at de trodde det var en spøk da han skal ha fortalt dem om hemmeligheten hans.

- Vi trodde ham ikke i begynnelsen, og tenkte at han bare tulla med oss, sa et av vitnene i rettssaken som pågår for øyeblikket.

Etter at barnebarnet ble siktet for forbrytelsen har politiet tatt beslag på mobilen hans, hvor de fant en oppsiktsvekkende søkehistorikk like etter bestemoras død.

Politiet fant søk i juni 2018 etter «morder fylt av fortvilelse», «jeg er en morder» og «jeg er et monster og jeg vil havne i helvete». En måned seinere ble det gjort et nytt søk fra mobilen, hvor det sto «følelse av skyld for å ha fått en kjær en ut av elendigheten sin», hørte retten.

Barnebarnet nekter for å ha utført drapet på bestemora. Det er ikke kjent når den pågående rettssaken vil bli avgjort.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer