Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Innrømmet forbrytelse

Den drapssiktede somalieren Hassan Samriye Hashin skal i politiavhør ha innrømmet at han har begått en forbrytelse, men drapet på Hedda Karterudseter skal han ikke ha innrømmet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

35-åringen skal også ha sagt at han vil tilbake til Norge for å forklare seg, melder NRK.

Ifølge NRK er det «sikre kilder» som har opplyst at Hashin har innrømmet en forbrytelse overfor politiet.

Hvis han ikke motsetter seg utlevering, kan det bety at han kan bli utlevert til Norge allerede i neste uke.

Den drapssiktede mannen ble pågrepet fredag i byen Zwolle i Nederland, men ved 15-tiden mandag hadde norsk politi fortsatt ikke fått noen endelig bekreftelse på mannens identitet.

- Vi håper å få dette på plass i løpet av ettermiddagen, sier politiadvokat Knut Broberg i Sogn og Fjordane politidistrikt til NTB.

35-åringen, som har vært på flukt i vel to måneder, skal ha blitt sirklet inn etter at politiet fulgte elektroniske spor fra mannens bruk av bank- og Visa-kort.

Hedda Karterudseter, opprinnelig fra Flatdal i Telemark, ble funnet drept på hybelen sin på Sogndal Folkehøgskole om kvelden 28. oktober.

Politiet gjorde tekniske funn som knyttet 35-åringen direkte til drapet, og 11. november ble han etterlyst med navn og bilde over hele verden. (©NTB)

PÅGREPET:</B> Hassan Samriye Hashin ble pågrepet i Nederland.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media