Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Innrømmet ingen skyld

LOS ANGELES (Dagbladet): - Jeg er uskyldig, gjentok en nesten uttrykksløs Louise Woodward (19) da dommer Hiller Zobel besluttet at hun likevel ikke skal tilbringe minst 15 år i fengsel. Han reduserte i går tiltalen fra drap til legemsbeskadigelse, og dømte henne til den fengselsstraffen hun allerede har sonet i varetekt. Deretter slapp hun fri.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Etter grundig overveielse er jeg kommet til den moralske overbevisning at det vil være feil lovanvendelse å opprettholde domfellelsen for forsettlig drap, skriver dommer Hiller Zobel i sin seksten sider lange kjennelse.

- Jeg er overbevist om at de omstendighetene som tiltalte handlet under, var preget av forvirring, mangel på erfaring, frustrasjon, umodenhet og noe sinne, men ikke forsett i lovens forstand, skriver dommeren videre.
Han begrunner sin beslutning med at bevisene i saken peker mot legemsbeskadigelse og ikke forsettlig drap: En ung, uerfaren tenåring sliter med krevende pass av to små barn. I tilfelle forsett forutsetter loven en bevisst handling som et menneske ved sine fulle fem måtte forstå ville føre til døden.

«Litt hardhendt»


- Frustrert over at hun ikke klarte å roe det gråtende barnet, behandlet hun ham «litt hardhendt» under omstendigheter der en annen, kanskje klokere, person ville ha behersket seg, skriver Hiller Zobel.

- Behandlingen var nok til å åpne (eller gjenåpne) en blødning som utviklet seg fatalt.
Juryens kjennelse som falt den 30. oktober, dømte Louise Woodward for forsettlig drap som i Massachusetts automatisk gir den dømte fengsel på livstid uten mulighet for løslatelse på 15 år.

Anket

Aktoratet sier at dommer Zobels handling vil bli anket.

Louises forsvarer, advokat Barry Scheck, sa at han har stor respekt for det dommeren har gjort. Han gamblet på at Louise ville bli frikjent hvis juryen bare fikk drap eller frifinnelse å velge mellom. Spillet holdt på å koste Louise Woodward et liv innenfor murene.

Foreldrene til Matthew Eappen som var åtte måneder gammel da han døde den 9. februar i år, forlot delstaten Massachusetts og gikk i dekning på ukjent sted i helga. De ble beleiret av reportere og TV-kameraer etter at de sto fram på TV.
Legeekteparet har varslet at de kommer til å gå til sivilt erstatningssøksmål mot firmaet som formidlet Louise til dem som au pair. Matthew Eappen ble erklært død den 9. februar, fem dager etter at han ble brakt til sykehus i koma.

Aktoratet fant at et seks centimeter langt brudd på hjerneskallen og blødninger bak øynene, viste at babyen var blitt slått mot en hard overflate. Louises forsvarere hevdet at bruddet på hjerneskallen hadde oppstått to eller tre uker før den 4. februar. De mente en klar væske som ble observert i Matthews hjerneskalle, beviste dette. Louise Woodward har hele tida nektet for at hun skadd Matthew. Hun forklarte at hun bare hadde ristet ham litt.

Hele Norges coronakart