Innrømmet ingenting før han ble forelagt DNA-bevisene

Serieovergriperen nektet for alt da han ble pågrepet lørdag. Så kom DNA-resultatene.

DRATT INN I SKOGHOLT: I 2011-saken ble en 18 år gammel kvinne dratt inn i et skogholt ved Hellerudveien på Oppsal/Trasop i Oslo og voldtatt. Arkivfoto: Eirik Helland Urke
DRATT INN I SKOGHOLT: I 2011-saken ble en 18 år gammel kvinne dratt inn i et skogholt ved Hellerudveien på Oppsal/Trasop i Oslo og voldtatt. Arkivfoto: Eirik Helland UrkeVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det kom ingen innrømmelser fra serieovergriperen da han ble pågrepet lørdag hjemme hos sin intetanende familie et sted på Østlandet. Han innrømmet heller ingenting i avhør før han var kjent med at DNA-spor knyttet ham til overgrepene.

- Det var først i rettsmøtet på mandag at han erkjente delvis straffskyld i henhold til siktelsen. Da var han kjent med at det var DNA-treff, bekrefter politiadvokat Anne Merethe Evenrud i Kripos.

Familiefaren i 40-åra er siktet for fire grove overgrep, deriblant voldtekter, mot unge jenter i alderen seks til 18 år. Mannen har erkjent befatning med samtlige saker som har funnet sted i tidsrommet fra 2008 til i år.

Store politiressurser Klappjakten på serieovergriperen har krevd store ressurser siden politiet i 2008 fant DNA-materiale etter at ei seks år gammel jente ble utsatt for en voldtekt i Skjetten på Romerike.

DNA-profilen politiet fant stemte overens med DNA-materiale fra en mindre alvorlig sak i 2004, da en mann skal ha onanert foran tenåringsjenter ved Ulsrudvannet i Østmarka. Politiet fant biologiske spor i et skogholt.

Da DNA fra sæd som ble sikret i Skjetten-saken ga treff på den fire år gamle profilen fra Østmarka, valgte Kripos-ledelsen i 2009 å gå inn med store ressurser på Romerike. Etterforskerne fryktet at barnevoldtekten ikke ville bli mannens eneste alvorlige overgrep.

- Samarbeider med politiet Avhøret av mannen i dag er det første etter at siktede har erkjent straffskyld.

- Det jeg kan si om avhøret, er at det har gått greit i den forstand at han tilsynelatende samarbeider med politiet. Avhøret er ikke ferdig, men det er avsluttet for dagen. Det vil bli flere avhør. Av hensyn til etterforskningen vil jeg ikke kommentere nærmere hva som er sagt i avhør, sier Evenrud.

- Sjekkes han opp mot andre, konkrete overgrepssaker?

- Det er ikke slik at vi har opplysninger om andre saker, men dette er noe vi vil jobbe med framover, sier politiadvokaten.

Fire grove overgrepssaker Her er sakene som inngår i siktelsen:

September 2008: Overgrep mot en 6 år gammel jente på Skjetten på Romerike.
August 2010: Overgrep mot en 13 år gammel jente i Hakadal på Romerike.
Oktober 2011: Overgrep mot en 18 år gammel jente på Hellerud i Oslo.
Mai 2014: Overgrep mot en 8 år gammel jente i Nittedal på Romerike.