Innrømmet ingenting før han ble forelagt DNA-bevisene

Serieovergriperen nektet for alt da han ble pågrepet lørdag. Så kom DNA-resultatene.

DRATT INN I SKOGHOLT: I 2011-saken ble en 18 år gammel kvinne dratt inn i et skogholt ved Hellerudveien på Oppsal/Trasop i Oslo og voldtatt. Arkivfoto: Eirik Helland Urke
DRATT INN I SKOGHOLT: I 2011-saken ble en 18 år gammel kvinne dratt inn i et skogholt ved Hellerudveien på Oppsal/Trasop i Oslo og voldtatt. Arkivfoto: Eirik Helland Urke Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det kom ingen innrømmelser fra serieovergriperen da han ble pågrepet lørdag hjemme hos sin intetanende familie et sted på Østlandet. Han innrømmet heller ingenting i avhør før han var kjent med at DNA-spor knyttet ham til overgrepene.

- Det var først i rettsmøtet på mandag at han erkjente delvis straffskyld i henhold til siktelsen. Da var han kjent med at det var DNA-treff, bekrefter politiadvokat Anne Merethe Evenrud i Kripos.

Familiefaren i 40-åra er siktet for fire grove overgrep, deriblant voldtekter, mot unge jenter i alderen seks til 18 år. Mannen har erkjent befatning med samtlige saker som har funnet sted i tidsrommet fra 2008 til i år.

Store politiressurser Klappjakten på serieovergriperen har krevd store ressurser siden politiet i 2008 fant DNA-materiale etter at ei seks år gammel jente ble utsatt for en voldtekt i Skjetten på Romerike.

DNA-profilen politiet fant stemte overens med DNA-materiale fra en mindre alvorlig sak i 2004, da en mann skal ha onanert foran tenåringsjenter ved Ulsrudvannet i Østmarka. Politiet fant biologiske spor i et skogholt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer