- Innrømmet seks barnedrap

Franske Michel Fourniret (62) skal ha innrømmet å ha drept seks barn i Belgia og Frankrike.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Bare ei drøy uke etter at dommen falt i Dutroux-saken, rystes Europa av påstander om nye groteske barnedrap.

Den franske skogsarbeideren Michel Fourniret har sittet i varetekt siden i fjor sommer, da han ble arrestert for kidnapping og seksuelle overgrep mot ei tenåringsjente. Jenta klarte å rømme fra franskmannens varebil.

Nå skal Fourniret ha innrømmet å ha drept seks barn og unge i Belgia og Frankrike, melder nyhetsbyrået AP.

Dømt for voldtekt

Fourniret skal ha levd et stille og tilbaketrukket liv i landsbyen Sart-Custinne i belgiske Ardenne, som ligger ved grensa til Frankrike. Han bodde sammen med kone og en sønn, som etter Fournirets arrestasjon i fjor flyttet tilbake til Frankrike.

Michel Fourniret er tidligere dømt til sju års fengsel for voldtekt av ei ung jente mens han bodde i Frankrike. Det var etter at denne dommen var sonet at han og familien flyttet til Belgia.

Anklages av kona

Ifølge AP mistenker Fournirets kone ham for å ha drept minst ni jenter i de to landene.

Dersom anklagene stemmer, kan en rekke uløste drapssaker i Frankrike og Belgia gå mot en oppklaring. En av sakene handler om 12 år gamle Elizabeth Brichet, som forsvant fra den belgiske byen Namur for 15 år siden. Elizabeths far håper nå å kunne få svar på hva som skjedde med datteren.

- Jeg avventer en bekreftelse fra påtalemyndigheten. Jeg vil bare vite sannheten, sier Francis Brichet til belgisk fjernsyn.

Mens Fourniret har sittet i varetekt, har politi i de to nabolandene ha forsøkt å knytte ham til drapene på Celine Saison (18) og Manyana Thumpong (13). Likene av de to franske jentene ble funnet i Ardennes-skogene i fjor, ikke langt unna Fournirets hjem. Begge var blitt kidnappet, voldtatt og drept, ifølge belgiske medier.

Dutroux-saken

I dag er det ikke mer enn åtte dager siden belgiske Marc Dutroux (47) ble dømt til livstid bak murene for bestialske drap og misbruk av fire unge jenter.

«Udyret fra Charleroi» har vært et belgisk traume siden saken ble rullet opp på midten av 1990-tallet.

Nå kan en liknende opprulling være i emning.

SKAL HA INNRØMMET BARNEDRAP: Franske Michel Fourniret, her avbildet på vei inn i en rettssal i Dinant i fjor sommer.
MULIG OFFER: 12 år gamle Elisabeth Brichet forsvant i Belgia i 1989.