Innrømmet sex med mindreårig

Den tidligere varaordføreren i Kautokeino erklærte seg skyldig i sexovergrep mot en 15-åring i retten i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tidligere varaordføreren i Kautokeino sa seg skyldig i tiltalen om seksuelle overgrep mot en 15 år gammel jente da saken mot ham startet i Indre Finnmark tingrett mandag.

- Jeg tar på meg ansvaret fullt ut for å ha hatt flere samleier med jenta, sa den suspenderte varaordføreren da han forklarte seg for retten.

Ifølge tiltalen skal han flere ganger i desember 2005 ha hatt seksuell omgang med den da 15 år gamle jenta. Det var jentas foreldre som fikk mistanke til at 41-åringen skulle ha hatt et forhold til datteren, og gikk til anmeldelse mot den daværende varaordføreren 29. desember i fjor.

Saken ble etterforsket, og det ble funnet DNA-bevis som knyttet varaordføreren til jenta. I avhør fortalte hun om forhold som involverte flere menn i Kautokeino. Det var denne saken som ble utgangspunktet for de mange sakene i Kautokeino der nå til sammen 18 menn er mistenkt, tiltalt eller siktet for seksuell omgang med mindreårige. (NTB)

 KAUTOKEINO: Lokalsamfunnet rystes etter at 18 menn er mistenkt, siktet eller tiltalt for menn tiltalt for overgrep mot mindreårige. Foto: HANS ARNE VEDLOG
KAUTOKEINO: Lokalsamfunnet rystes etter at 18 menn er mistenkt, siktet eller tiltalt for menn tiltalt for overgrep mot mindreårige. Foto: HANS ARNE VEDLOG Vis mer