Innrømmet voldtekt, ble frikjent fordi han sov

Aktor i Salten tingrett anket - hadde krevd to år og ti måneders fengsel.

BEVISSTLØS: Salten tingrett i Nordland har frikjent en mann for voldtekt han hadde erkjent og blitt tiltalt for. Illustrasjonsfoto: Berit Roald, NTB Scanpix.
BEVISSTLØS: Salten tingrett i Nordland har frikjent en mann for voldtekt han hadde erkjent og blitt tiltalt for. Illustrasjonsfoto: Berit Roald, NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den tiltalte mannen erkjente straffskyld for voldtekt av en kvinne i 20-årene i Salten tingrett, men han ble frikjent fordi retten mener han handlet i søvne.

Avisa Nordland skriver at aktor, statsadvokat Thor Erik Høiskar, la ned påstand om to år og ti måneders fengsel, mens mannens forsvarer, advokat Finn Ove Smith, la ned påstand om frifinnelse.

Kvinnen krevde oppreisningserstatning på 150 000 kroner. Aktor har anket dommen.

De to hadde festet sammen, før de og noen andre venner endte hjemme hos kvinnen, hvor de sovnet i samme seng. Morgenen etter våknet kvinnen i 20-årene av at den jevnaldrende mannens erigerte penis var inni henne. Det så da ut som at mannen sov, ifølge NRK.

Erkjente etter DNA

Både i tekstmeldinger til fornærmede og i avhør med politiet, ga mannen uttrykk for at han ikke kjente til at han hadde hatt samleie med kvinnen. I forbindelse med etterforskningen ble det gjort funn av DNA fra mannens sæd og han erkjente da forholdet.

I Salten tingrett sto mannen i 20-årene tiltalt for seksuell omgang med noen som var bevisstløs eller av andre grunner ute av stand til å motsette seg handlingen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer