- Innsamlingsleder pågrepet for terrorstøtte

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) har siktet lederen for en gruppe som samler inn penger til Syria og muslimer i Myanmar, for økonomisk støtte til terrororganisasjoner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det melder TV2.

PST aksjonerte mot organisasjonen Al Furqan Relief i Oslo fredag. Kanalen melder at et av gruppas medlemmer siktet for økonomisk terrorstøtte.

- Vi kan bekrefte at vi har hatt en aksjon og pågripelse ved en adresse i Oslo. Den pågrepne ble etter hvert løslatt, men siktelsen er opprettholdt, sier informasjonssjef Martin Bernsen i PST.

Organisasjonen skriver på Facebook at politiet beslagla 300.000 kroner i aksjonen. De betegner aksjonen som dramatisk, og skriver at politiet hadde bevæpnet seg.

- Dette medlemmet var i vår bank for å ta ut alle pengene vi har mottatt og samlet i ramadan. Vi skulle veksle disse, og sende dem tidlig i neste uke til de syriske flyktningene, hevder gruppen.

Al Furqan Relief er ikke registrert i det statlige innsamlingsregisteret, og Innsamlingskontrollen advarte i sommer folk mot å gi penger til dem.

Strafferammen for siktelsen er seks års fengsel.

(NTB)