Innsats til siste slutt i britisk valgkamp

Lederne i Storbritannias tre store partier reiste onsdag på kryss og tvers av landet i en siste desperat innspurt for å vinne stemmer foran valget torsdag.

KJEMPER TIL SISTE SLUTT: Statsminister Gordon Brown får selskap av sin kone Sarah på et valgmøte i Dumfries i Skottland der han holdt sin avslutningstale i årets valgkamp. Etter valget er det ikke sikkert han er statsminister lenger. Foto: REUTERS / Suzanne Plunkett / SCANPIX
KJEMPER TIL SISTE SLUTT: Statsminister Gordon Brown får selskap av sin kone Sarah på et valgmøte i Dumfries i Skottland der han holdt sin avslutningstale i årets valgkamp. Etter valget er det ikke sikkert han er statsminister lenger. Foto: REUTERS / Suzanne Plunkett / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||

Statsminister Gordon Brown, toryleder David Cameron og LibDem-leder Nick Clegg innrømmet alle tre at det blir et spennende valg.

At valgkamp var viktig til siste slutt, ble understreket av de siste meningsmålingene onsdag som viste at nesten fire av ti velgere ennå ikke hadde bestemt seg.

Toryene øker

To meningsmålinger onsdag kveld viste at de konservative øker ledelsen, men likevel ikke får nok mandater til flertall alene.

Målingen i Daily Express viser at de konservative har økt med 2 prosentpoeng til 35 prosent, mens Labour og Liberaldemokratene begge har tapt 1 prosentpoeng og ender på henholdsvis 27 og 26 prosent.

I en måling som er gjort for The Times, har de konservative en ledelse på 9 prosentpoeng over arbeiderpartiet.

Hele natta

Den konservative lederen Cameron var fortsatt ute på stemmefiske onsdag kveld etter å ha tilbrakt hele natten på møter med fiskere og skiftarbeidere i valgdistrikter i Nord-England som de konservative må ta om de skal vinne.

Han sa at maratonvalgkampen det siste døgnet viser at han ikke tar en seier på forskudd og at han kjemper for hver eneste stemme.

Advarer

Brown talte til en folkemengde i Bradford i Nord-England og advarte mot en konservativ regjering som han sa ville føre landet tilbake til resesjon på grunn av altfor harde nedskjæringer.

- I morgen er dagen da vi skal stå fast på det vi alle vet er sant. Jeg er besluttsom, og jeg slåss ikke bare for meg selv, men for Storbritannias framtid, sa han. Valgkampen avsluttet han senere i Dumfries i Skottland.

Ikke taktisk

Clegg la sin siste jakt på stemmer til valgdistrikter over hele England, fra Eastbourne i sørøst, til Durham i nord og Sheffield i Midt-England.

Han sa til velgerne at de ved å stemme på ham kan unngå at alt blir bestemt av de to store, og han ba alle holde seg unna taktisk stemmegivning.

Liberaldemokratene er ofte blitt rammet av at sympatisører til slutt stemmer på et av de to store partiene for å unngå at det andre får sin kandidat valgt.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer