Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Innsatsen gjør et voldsomt inntrykk

Talsmann for familien til Sigrid (16) forteller at familien er takknemlig.

FRIVILLIGE: Rundt 700 frivillige deltok i dag i søket etter 16 år gamle Sigrid. I morgen fortsetter søket.
Foto: Jo Straube / Dagbladet
FRIVILLIGE: Rundt 700 frivillige deltok i dag i søket etter 16 år gamle Sigrid. I morgen fortsetter søket. Foto: Jo Straube / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Har du opplysninger om forsvinningen ber oslopolitiet om at du tar kontakt på telefon 02800. Har du informasjon til Dagbladet, send sms til 2400, epost til 2400@db.no eller ring 24 00 00 00.

(Dagbladet): I dag har rundt 700 frivillige vært med i søket etter Sigrid Giskegjerde Schjetne, som har vært savnet siden natt til søndag.

Det er 200 flere frivillige enn det var mandag.

- Det var mange i går, men enda flere i dag, det gjør et voldsomt inntrykk. Familien er glad for at folk stiller opp og hjelper til, sier Geir Strand, som er talsmann for familien til Sigrid.

Møte med politiet Tidligere i dag var familien i møte med politiinspektør Hanne Kristin Rohde, han forteller at møtet var godt og oppklarende for familien.

Han forteller at de har samme mål som før politiet fortalte at forsvinningen etterforskes som en kriminalsak.

- Det lå litt i kortene, så kom ikke som noe sjokk. Ambisjonen er det samme, det er å finne henne i live, sier Strand.

700 FRIVILLIGE: Rundt 700 frivillige møtte i dag opp for å delta i søket etter Sigrid (16). Foto: Jo Straube/Dagbladet
700 FRIVILLIGE: Rundt 700 frivillige møtte i dag opp for å delta i søket etter Sigrid (16). Foto: Jo Straube/Dagbladet Vis mer

I går natt fortsatte politiet og Røde Kors søket etter Sigrid i går natt med lys. Dette var i Østmarka, et område fra vannkraftverket ovenfor Skullerudstua og over til Grønmo.

Skal hvile I natt tar imidlertid letemannskapene pause for å hvile. Innsatsleder Torgeir Brenden sier at han ikke tror det hadde vært viktig for resultatet av søket om de fortsatte i natt.

- Jeg tror kvaliteten på søket fort hadde fått ned dersom vi hadde hatt folk til å søke om natten. Det er bedre at de får hvile, og så begynner vi igjen i morgen, sier Brenden.

Tidligere i dag gikk politiet ut og etterlyste to gutter som filmet i området rundt Østensjø barnehage, der telefonen til Sigrid ble funnet, disse guttene har i løpet av dagen meldt seg for politiet, og skal levere inn det de filmet

Etterlyser bilfører Politiet ber også føreren av en bil som ble observert ved barnehagen i Låveveien cirka klokka 00.15 natt til søndag om å melde seg.

Bilen skal ha stått parkert med lysene på, og har kjørt bortover Låveveien i retning Håkon Tveters vei. Det var en forbipasserende som så bilen, men han så verken bilfarge eller type.

I dag har frivillige også søket i boligområder rundt der Sigrid forsvant. De gikk inn i alle hager, løftet på presenninger, så i containere, busker of hekker.

Nå er det rundt tre døgn siden foreldrene til Sigrid Giskegjerde Schjetne slo alarm etter at deres datter ikke kom hjem fra en venninne til avtalt tid.

SAVNET: Arkivbilde av den 16 år gamle Sigrid Giskegjerde Schjetne som har vært savnet siden natt til søndag. Foto: Privat / NTB scanpix
SAVNET: Arkivbilde av den 16 år gamle Sigrid Giskegjerde Schjetne som har vært savnet siden natt til søndag. Foto: Privat / NTB scanpix Vis mer

Ved en barnehage i Låveveien ble hennes sko, mobiltelefon og sokk funnet. Ett av funnene i søket i skogsområdet er en annen sokk, som er svært lik den som ble funnet ved barnehagen.

Begge sokkene er sendt inn for analyse, men politiet sier at de ikke ennå har funnet svar på om sokken i skogen tilhørte Sigrid.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media