Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Innsatsen mot ebola reddet 40 000 liv

Men tusentalls flere kunne vært reddet.

 GJØR EN INNSATS:  Utenriksminister Børge Brende (t.v.) og sjefen for det amerikanske bistandsdirektoratet USAID, Rajiv Shah, iført beskyttelsesantrekk under et besøk på et treningssenter for helsearbeidere i Freetown i Sierra Leone. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
GJØR EN INNSATS: Utenriksminister Børge Brende (t.v.) og sjefen for det amerikanske bistandsdirektoratet USAID, Rajiv Shah, iført beskyttelsesantrekk under et besøk på et treningssenter for helsearbeidere i Freetown i Sierra Leone. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den internasjonale hjelpeinnsatsen mot ebola i Sierra Leone har avverget 56 000 nye smittetilfeller og reddet 40 000 liv, ifølge forskere.

Forskere ved London School of Hygiene and Tropical Medicine har brukt en matematisk modell for å beregne hvor mange liv hjelpeinnsatsen reddet. Resultatene er publisert i tidsskriftet PNAS.

Verdens helseorganisasjon (WHO) har blitt kritisert for at innsatsen mot ebola kom sent i gang. Forskerne slår fast at en tidligere innsats ville ha forhindret tusenvis av dødsfall.

Ebola-epidemien har trolig krevd 11 312 menneskeliv. Nylig opplevde Sierra Leone, Guinea og Liberia den første uken uten nye tilfeller av ebola siden epidemien brøt ut i desember 2013.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!