Innsatsleder med eget radioshow

- Rolv-Are Pettersen (53) var en profil, sier Radio Tromsø.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Rolv-Are Pettersen (53) har vært tjenestemann ved Troms politidistrikt i mer enn 20 år.

Fram til i dag har vært en erfaren og høyt betrodd politimann med stilling som innsatsleder. Han har også fungert som operasjonsleder, og har ofte uttalt seg til media i kraft av sin stilling.

Blant annet har han uttalt seg til Dagbladet.no.

Politimester Truls Fyhn kjenner Pettersen personlig. Begge har jobbet i Tromsø-politiet i en årrekke. Ifølge politimesteren har det ikke tidligere vært noen episoder som «heftet ved ham» som kunne gitt et frampek om det som skjedde i dag.

- Vi er i sjokk og i sorg, sa Fyhn til Dagbladet.no tidligere i dag.

Også leder i Politiets Fellesforbund, Arne Johannessen, kjenner politimannen som i morges drepte sin tidligere samboer Kristin Kjelstrup (41) med tre skudd på kloss hold.

- Politiet er en liten etat med sterke bånd. Dette er helt uvirkelig, sier han.

Johannessen sier at han ikke kan huske at en norsk politimenn tidligere har drept noen, bortsett fra i tjeneste.

Kristin Kjelstrup etterlater seg en mindreårig datter.  Også Pettersen har barn, men drapsmannen og offeret hadde ingen felles barn.

Eget program
Den store lidenskapen til Rolv-Are Pettersen var dansing og dansebandmusikk.

Så interessert i dette var Pettersen at inntil for et halvt år siden hadde sitt eget program med dansebandmusikk på lokalradioen Radio Tromsø.

- Dette er tragisk. Han var alltid i godt humør og veldig hyggelig å jobbe med, sier Lasse Wiik, redaktør i Radio Tromsø.

- Han var en profil for oss, forteller redaktøren.

I Tromsø var han kjent som «dansegalla-general». I 1989 arrangerte han den første dansegallaen i Tromsø, med Vikingarna og Torry Enghs blant artistene på scenen.

EGET PROGRAM:  Rolv-Are Pettersen (53) var en erfaren politsjef. I tillegg hadde han sitt eget radioprogram. Foto: RADIO TROMSØ
EGET PROGRAM: Rolv-Are Pettersen (53) var en erfaren politsjef. I tillegg hadde han sitt eget radioprogram. Foto: RADIO TROMSØ Vis mer

Siden ble det en årlig foreteelse for Pettersen å tromme sammen til Nord-Norges største dansegalla på høstparten. En rekke av dem ble TV-overført på NRK med Tore Skoglund som programleder under vignetten «Du skal danse mye.»

Han var både daglig leder, styreleder og eneste eier i selskapet Dansegalla Nord, som står bak arrangementene. Selskapet gikk med over 100 000 kroner i underskudd i både 2005, 2006 og 2007.

- Det har vært mye slit noen ganger, men jeg blir rørt av alle de gode tilbakemeldingene jeg får. Det har vært verd slitet, sa Rolv-Are Pettersen til avisa Nordlys i september i fjor.

Siste galla i år
Det var i forkant av årets arrangement, og Pettersen røpte at 2009-gallaen ville bli hans siste.

Ifølge NRK pleide Pettersen å reise rundt i Norden for å høre hva som rørte seg i dansebandverdenen.

Klokken 0900 i morges rykket politiet ut etter en melding om drap utenfor Slettaelva barneskole. Der fant de ut at en av deres egne var involvert.

Kristin Kjelstrup ble drept på vei til praksisjobben sin på barneskolen.

Trolig har politimannen  ventet på henne på parkeringsplassen ved skolen. Hun ble drept med tre skudd på kloss hold.

Etter å ha avfyrt skuddene rettet Pettersen våpenet mot sitt eget hode. Han ligger nå svært alvorlig skadd på Universitetssykehuset i Tromsø. Tilstanden er livstruende og ustabil.

MINNESTUND:  På åstedet har venner og kjente lagt ned blomster og tent lys.  Foto: MARTIN GERHARDSEN
MINNESTUND: På åstedet har venner og kjente lagt ned blomster og tent lys. Foto: MARTIN GERHARDSEN Vis mer