TILTALT: Tavon White er ifølge FBI lederen i gjengen Black Guerrilla Family. I løpet av fire år i fengsel skal han ha gjort fire fengselsvakter gravide. Foto: Anne Arundel County Police Department
TILTALT: Tavon White er ifølge FBI lederen i gjengen Black Guerrilla Family. I løpet av fire år i fengsel skal han ha gjort fire fengselsvakter gravide. Foto: Anne Arundel County Police DepartmentVis mer

- Innsatt gjengleder fikk fem barn med fire fengselsvakter

To av dem skal ha tatovert hans navn på kroppen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Gjenglederen Tavon White skal under sine fire år i fengsel ha fått fem barn med fire forskjellige kvinnelige fengselsvakter, ifølge en tiltale, som er publisert av Washington Post.

To av kvinnene White har gjort gravid har tatovert navnet «Tavon» på kroppen, en av dem har navnet på nakken, den andre på håndleddet.

Fengselsgjeng White leder ifølge politiet gjengen Black Guerrilla Family (BGF), som er en av de største fengselsgjengene i USA.

Detaljene rundt Whites omgang med fengselsvakter har dukket opp i en tiltale som beskriver et fengsel som ser ut til å ha mistet kontrollen.

13 kvinnelige vakter skal blant annet ha hjulpet gjenglederen med å snike med seg mobiltelefoner, reseptbelagte medisiner og andre smuglervarer inn i fengselet.

De skal også ha hjulpet med narkotikahandel, hvitvasking av pengern og de skal ha truet vitner.

Luksusbiler og diamantring Ved ett tilfelle skal blant annet en av fengselsvaktene ha stått vakt utenfor et skap der en annen fengselsvakt hadde sex med en innsatt.

Gjenglederen skal ha skrytt av at han tjente over 90 000 norske kroner på en dårlig måned. For disse pengene skal han blant annet ha kjøpt luksusbiler som han lot fengselsvaktene få bruke. En av kvinnene fikk ifølge politiet en diamantring fra White.

- De innsatte tok over fengselet, og gjorde det til en trygg havn for gjengmedlemmene, sier Stephen E. Voight ved FBI i en pressemelding.

I saken er hele 10 menn og 15 kvinner tiltalt for ett eller flere forhold. Disse personene er innsatte, ansatte i fengselet og noen utenfor murene.

- Ingen unnskyldning Under etterforskningen har det kommet fram at gjengledernes strategi skal ha vært å rekruttere kvinnelige fengselsansatte som de mente hadde lav selvtillit og var usikre.

Black Guerilla Family ble startet i California på 60-tallet, men fins nå i fengsel i hele USA, og på gata i de store amerikanske byene, blant annet Baltimore.

Ifølge det amerikanske justisdepartementet kom gjengen til Maryland på 90-tallet, og har etter hvert blitt kjent for narkotikakriminalitet, ran, vold og drap. Innen 2006 hadde gjengen blitt den største gjengen på Baltimore City Detention Center.

- Jeg kan ikke unskylde dette, sier Gary Maynard, som leder fengslene i regionen, til Washington post. Han sier at de personene som har vært involvert må stilles til ansvar.

- Det er flaut for meg når vi finner ut at slike ting skjer i våre fengsel, sier Maynard.

Drapsforsøk Tavon White ble i 2009 fengslet for drapsforsøk.

Maynard understreker at slike forhold mellom ansatte og innsatte er forbudt, og at han ikke var klar over alle detaljene før tiltalen var klar tirsdag denne uka.