Innsatt i Halden fengsel hacket TV-en på cella

Kunne snakket med andre innsatte via TV-kontrollen.

HACKET: En innsatt i Halden fengsel er blitt flyttet etter at han hacket TV-en på cella si.
Foto: Heiko Junge / Scanpix
HACKET: En innsatt i Halden fengsel er blitt flyttet etter at han hacket TV-en på cella si. Foto: Heiko Junge / ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En innsatt i Halden fengsel hacket TV-en på cella si i juli og opprettet en chat-funksjon mellom sin TV og TV-ene til andre innsatte, så han kunne snakke med dem via TV-kontrollen.

I tillegg lastet han ned porno fra mulige minnepinner, skriver VG.

- Det følger med en del tilleggstjenester på TV-en til de innsatte som har gjort at dette har vært mulig, sier assisterende fengselsleder Jan Strømnes ved Halden fengsel til VG.

Flyttet Hackingen ble oppdaget etter noen dager.

Strømnes opplyser at de innsatte ikke har hatt tilgang til fengselets intranett, og at de i ettertid har gjennomført en grundig sikkerhetsanalyse.

TV-systemet i fengselet blir nå bygget opp på nytt. Fangen som hacket TV-en er blitt flyttet til et annet fengsel.

- Luksus Halden fengsel åpnet i 2010, med både Kong Harald og daværende justisminister Knut Storberget til stede, og hadde en prislapp på 1,5 milliarder kroner. Fengselet har vekket stor oppsikt internasjonalt med sin høye grad av komfort.

Frp-politiker Åse Michaelsen er blant dem som har reagert på de luksuriøse forholdene i fengselet.

- Det er ikke en selvfølge at de har en standard som overgår det man finner på luksushoteller. Dette er sløsing av skattepenger som heller kunne blitt brukt på andre viktige områder som skole og eldreomsorg. Bare kunsten i fengselet alene kostet over syv millioner kroner, sa Michaelsen til Dagbladet i 2012.

Fengselet har også vært nominert til en prestisjetung arkitekt-pris.