- Innsatte nektes øyeblikkelig behandling

Østfold-sykehusene avviser fanger som ikke bor i fylket.

FÅR KRITIKK: Helsetilsynet går nå ut mot flere sykehus i Østfold etter flere episoder der de har nektet å ta imot innsatte fra fengslene i fylket, fordi de er hjemhørende i andre fylker. Illustrasjonsfoto: SCANPIX
FÅR KRITIKK: Helsetilsynet går nå ut mot flere sykehus i Østfold etter flere episoder der de har nektet å ta imot innsatte fra fengslene i fylket, fordi de er hjemhørende i andre fylker. Illustrasjonsfoto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||Innsatte i fengsler i Østfold nektes behandling av sykehusene i området dersom de ikke kommer fra fylket.

Helsetilsynet kommer med krass kritikk av sykehusene.

Ved ett tilfelle måtte en fengselslege argumentere i fem timer før den innsatte, som fengselslegen regnet som alvorlig syk, fikk behandling, melder NRK.

- Vi har både i denne saken og i andre saker tidligere sett at pasienter som av fengselets lege vurderes å være i behov for øyeblikkelig hjelp, nektes behandling av sykehusene i Østfold hvis vedkommende ikke kommer fra fylket, sier seniorrådgiver Knut-Fredrik Thorne i Helsetilsynet i Østfold.

- Beskjeden de får er å kontakte det lokale sykehuset i den innsattes hjemfylke, sier han.

Thorne ber nå tilsynet sentralt om å se på situasjonen.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer