Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Innsatte slippes fri om svineinfluensa slår til

Sendes hjem hvis svineinfluensaepidemien rammer innsatte og ansatte med full kraft.

KAN SLIPPE UT: Om svineinfluensa rammer ansatte og ansatte åpnes dørene for fangene. (Illustrasjonsbilde av Ila fengsel). Foto: Berit Roald / SCANPIX .
KAN SLIPPE UT: Om svineinfluensa rammer ansatte og ansatte åpnes dørene for fangene. (Illustrasjonsbilde av Ila fengsel). Foto: Berit Roald / SCANPIX . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Blir det riktig ille, kan fanger som er dømt for mindre alvorlige forhold, enten få straffeavbrudd eller bli bedt om å sone resten av dommen hjemme, sier regiondirektør ved Kriminalomsorgen Øst, Ellinor Houm, til VG.

Hun understreker at fanger som samfunnet skal beskyttes mot, ikke skal løslates.

Straffeavbrudd betyr at fangene slippes fri en periode og så kommer tilbake for å sone resten av straffen når pandemien er over.

For å ha kontrollen over dem kan det bli aktuelt å bruke elektronisk fotlenke eller at Kriminalomsorgen foretar hjemmekontroll og urinprøver.

Per Sandberg i Fremskrittspartiet er skeptisk og mener at man heller burde vurdere å ta i bruk militærleirer til soning eller samfunnstjeneste i stedet for at fangene slipper straff.

(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media