Lindsey Graham

Innser nederlaget

Noen få sentrale, republikanske folkevalgte erkjenner nå at president Donald Trump har tapt valget etter at valgmannskollegiet mandag stemte og bekreftet at Joe Biden er landets neste president.

GIR OPP: Den republikanske senatoren Lindsey Graham har vært en svært lojal støttespiller for USAs president, Donald Tump. Nå sier han at Joe Biden har vunnet presidentvalget. Foto: AP Photo/Patrick Semansky, File
GIR OPP: Den republikanske senatoren Lindsey Graham har vært en svært lojal støttespiller for USAs president, Donald Tump. Nå sier han at Joe Biden har vunnet presidentvalget. Foto: AP Photo/Patrick Semansky, File Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): Mandag kveld ble det klart at Biden hadde mer enn de 270 valgmennene som er nødvendig for å bli USAs president. Da Hawaii som siste delstat ut, ga Biden sine fire valgmannsstemmer, ble det klart at den påtroppende demokratiske presidenten hadde fått de forventede 306 stemmene.

Trump, som endte med 232 valgmenn, vil imidlertid fortsatt ikke erkjenne nederlaget.

Sa ja

Presidenten og støttespillerne hans har helt siden valget kommet med uttallige påstander om omfattende valgfusk uten å legge fram noen form for dokumentasjon på dette. Trump-leiren har tapt søksmål etter søksmål og ingen av omtellingene i vippestater har endret utfallet. Den siste tida har også Trump og støttespillerne lagt et tungt press på lokale tillitsvalgte i avgjørende vippestater for å få dem til å omgjøre det valgresultatet. De har ikke gitt etter for presset.

Med avstemningen i valgmannskollegiet begynner selv nære allierte av Trump offentlig å innrømme nederlaget.

- Ja, svarte den republikanske senatoren Lindsey Graham da journalister mandag spurte ham om Biden nå er valgt til USAs neste president, melder AP.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer