Innsetter kommunale «asyl-vakter» ved Bærum-skole

- Det har vært en del utrygghet.

NYTT ASYLMOTTAK: Neste uke skal et nytt asylmottak ved Lysaker i Bærum etter planen stå klart, og det har vakt en del bekymring i nærområdet. Kommunen setter serfor inn vakter ved en undergang under E18, i nærheten av mottaket og barneskolen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet / Privat
NYTT ASYLMOTTAK: Neste uke skal et nytt asylmottak ved Lysaker i Bærum etter planen stå klart, og det har vakt en del bekymring i nærområdet. Kommunen setter serfor inn vakter ved en undergang under E18, i nærheten av mottaket og barneskolen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet / Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Neste uke skal det etter planen stå klart et nytt asylmottak på Lysaker i Bærum kommune, noe som har skapt en del bekymring blant innbyggerne i nærområdet.

Kommunen har derfor bestemt seg for å sette ut vakter ved en undergang ved Lysaker barneskole, som ligger like i nærheten av mottaket. Vaktene kommer fra kommunens avdeling for vei og trafikk, skriver Budstikka.

- Det var et ønske fra foreldrene som var til stede på et informasjonsmøte om asylmottaket om å ha en voksenperson ved undergangen når barna går til skolen. Da sa kommunen at vi skal sørge for vakthold, dette følger vi opp nå, sier fungerende skolesjef Susanne Kaaløy i Bærum kommune til Budstikka.

- Lite informasjon Vaktene vil stå ved undergangen ved E18 i gule vester i en halvtime om morgenen, før elevene begynner på skolen. I tillegg vil Norsk Folkehjelp, som driver mottaket, stå for eget vakthold der.

FAU-leder Pia Almvang ved Lysaker skole er fornøyd med tiltaket.

- Det har vært en del utrygghet, mest på grunn av at det var veldig lite forvarsel. Prosessen rundt mottaket gikk veldig raskt, og det var lite informasjon som nådde foreldregruppa, sier FAU-leder Pia Almvang ved Lysaker skole til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer