Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Innsetter kommunale «asyl-vakter» ved Bærum-skole

- Det har vært en del utrygghet.

NYTT ASYLMOTTAK: Neste uke skal et nytt asylmottak ved Lysaker i Bærum etter planen stå klart, og det har vakt en del bekymring i nærområdet. Kommunen setter serfor inn vakter ved en undergang under E18, i nærheten av mottaket og barneskolen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet / Privat
NYTT ASYLMOTTAK: Neste uke skal et nytt asylmottak ved Lysaker i Bærum etter planen stå klart, og det har vakt en del bekymring i nærområdet. Kommunen setter serfor inn vakter ved en undergang under E18, i nærheten av mottaket og barneskolen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet / Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Neste uke skal det etter planen stå klart et nytt asylmottak på Lysaker i Bærum kommune, noe som har skapt en del bekymring blant innbyggerne i nærområdet.

Kommunen har derfor bestemt seg for å sette ut vakter ved en undergang ved Lysaker barneskole, som ligger like i nærheten av mottaket. Vaktene kommer fra kommunens avdeling for vei og trafikk, skriver Budstikka.

- Det var et ønske fra foreldrene som var til stede på et informasjonsmøte om asylmottaket om å ha en voksenperson ved undergangen når barna går til skolen. Da sa kommunen at vi skal sørge for vakthold, dette følger vi opp nå, sier fungerende skolesjef Susanne Kaaløy i Bærum kommune til Budstikka.

- Lite informasjon Vaktene vil stå ved undergangen ved E18 i gule vester i en halvtime om morgenen, før elevene begynner på skolen. I tillegg vil Norsk Folkehjelp, som driver mottaket, stå for eget vakthold der.

FAU-leder Pia Almvang ved Lysaker skole er fornøyd med tiltaket.

- Det har vært en del utrygghet, mest på grunn av at det var veldig lite forvarsel. Prosessen rundt mottaket gikk veldig raskt, og det var lite informasjon som nådde foreldregruppa, sier FAU-leder Pia Almvang ved Lysaker skole til Dagbladet.

- Store endringer Asylmottaket er planlagt for rett oppimot 550 plasser. Det skulle egentlig være klart før jul, men har vært utsatt i flere uker. Etter planen skal de første asylsøkerne nå flytte inn i neste uke.

- Umiddelbart vekker det bekymring når det skal skje så store endringer i et lite nabolag som Stabekk, sier Almvang.

Hun mener informasjonsflyten nå er langt bedre, og i morgen skal kommunen holde nytt informasjonsmøte.

- Det er veldig variabelt i hvilken grad og på hvilken bakgrunn foreldrene bekymrer seg, men de fleste er beroliget med at kommunen har kontroll. Vi stilte spørsmål om vakthold mest fordi det er store endringer skjer.

Vil vurdere - Dere er ikke redde for at beboerne skal føle seg fremmedgjort?

- Jeg håper for all del ikke det kommer til å skje. Det er i hvert fall ikke det som er intensjonen fra vår side. Men store endringer kan føre til bekymring og noen ganger frykt, noe som det er viktig å ta på alvor, sier Almvang.

- Det kommer sikkert til å vise seg fort hvorvidt dette er hensiktsmessig å videreføre eller ikke.

- Utgangspunktet er en bekymring fra foreldre, nå får vi vurdere hvordan dette tiltaket virker. Hensikten er at vi møter bekymringen som ble uttrykt på informasjonsmøtet, sier skolesjef Susanne Kaaløy til Budstikka.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media