Innsjekking i sneglefart

Timelange køer på Gardermoen. Selv om flygelederne er på plass igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no):  Flypassasjerer står i «endeløse» innsjekkingskøer på Gardermoen i morgentimene i dag. Avgangshallen er smekkfull av passasjerer som beveger seg i sneglefart mot innsjekking.

Passasjerer som stilte seg i kø klokka 06.30 for å sjekke inn hos SAS, hadde fortsatt noen minutter fram til skranken da klokka var passert 07.45.

- Vi må bare anmode reisende i dag om å være ekstra tidlig ute. Alt går etter planen i luftrommet og ved sikkerhetsinnsjekken, men nå er det flyselskapene som får en ekstra trykk, sier informasjonssjef Jo Kobro ved Oslo lufthavn Gardermoen til Dagbladet.no.

Etterslep etter helgens flygeledermangel pluss generelt stor trafikk er årsaken til «sneglefarten» under innsjekking i dag.

- Passasjerene som ikke kom avgårde søndag, har vært tidlig ute i dag. Dessuten er det stor ferietrafikk de to første mandagene i juli samtidig som det er generelt stor trafikk tidlig på mandagene sier Kobro.

I går måtte mange ruter kanselleres på grunn av «kork» i lufta. Flygelederne i Røyken fikk ikke fylt opp vaktlistene på grunn av ferie og sykdom.

I dag er flygelederne fulltallige.

- Foreløpig ser det ikke ut til at det blir forsinkelser i lufta, sier Kobro.  

 SNEGLEFART:  Smekkfullt i avgangshallen på Gardermoen og lange køer foran innsjekkingen hos SAS i morgentimene. Foto: Øistein Norum Monsen.
SNEGLEFART: Smekkfullt i avgangshallen på Gardermoen og lange køer foran innsjekkingen hos SAS i morgentimene. Foto: Øistein Norum Monsen. Vis mer