Innsjø forsvunnet

Denne innsjøen var der i mars. I slutten av mai var den borte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) Nå vil chilenske geologer finne ut av hvordan den 20000 kvadratmeter store innsjøen i Chiles nasjonalpark Bernardo O\'Higgins er blitt borte.

- Innsjøen hadde ganske enkelt forsvunnet. Ingen vet hva som hendte, sier nasjonalparkens sjef Juan Jose Romero til Associated Press.

Skogvoktere i nasjonalparken sier at de i slutten av mai bare fant et 30 meter dypt krater der innsjøen hadde vært i mars måned i år. Den gang ble også flere store isflak fra breen rundt sett drivende i vannet.

- Mars patruljerte vi området og alt så normalt ut. Vi dro dit igjen i mai, og ble overrasket over at se at sjøen var fullstendig vekk, sier Romero til Reuters.

En teori er at vannet har rent ut i sprekker i bunnen av innsjøen til underjordiske grotter. Chile har hatt en rekke jordrystelser, men ingen større jordskjelv i området i år.

En gruppe chilenske geologer fra CONAF skal flys ut til området, som ligger i Andesfjellene 2000 kilometer sørøst for Santiago i løpet av de nærmeste dagene, sier Romero i dag til AP.

PS! Også det norske Engavatnet forsvant i 2000. Men det dukket opp igjen - med bleik ørret!

DETTE VAR EN INNSJØ: To måneder senere er stedet blitt et krater. Foto: SCANPIX/AP Photo/CONAF
DETTE VAR EN INNSJØ: To måneder senere er stedet blitt et krater. Foto: SCANPIX/AP Photo/CONAF Vis mer
Innsjø forsvunnet
KRATER: Et 30 meter dypt krater er alt som er igjen der innsjøen tidligere lå.
BREER: Innsjøen fikk naturlig tilsig av vann fra de store breene i fjellet rundt.