Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Coronaviruset i Oslo:

Innskrenker serveringsstedenes åpningstider

- Jeg er veldig bekymret, sier byrådsleder Raymond Johansen om næringene som rammes.

BEKYMRET: Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) sier han er bekymret for næringene som nå rammes av kommunens nye vedtak, men at de i første omgang må tenke på folks helse. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
BEKYMRET: Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) sier han er bekymret for næringene som nå rammes av kommunens nye vedtak, men at de i første omgang må tenke på folks helse. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Oslo kommune har i dag besluttet at alle serveringssteder og restauranter i Oslo må stenge klokka 21.00.

Skjenkestopp framskyndes fra klokka 03.00 til klokka 20.30 på samtlige steder og vedtaket gjelder på ubestemt tid.

Det var VG som først omtalte saken.

Overfulle lokaler

De nye reglene gjelder allerede fra søndag kveld og kommer i tillegg til eksisterende regler om at bare serveringssteder som serverer mat og legger til rette for at gjestene holder minst én meters avstand, kan holde åpent.

I Oslo betyr det at alle utesteder som ikke har bordservering og eget kjøkken, skal holde helt stengt, kommer det fram i en pressemelding fra Oslo kommune.

Bakgrunnen for vedtaket er at skjenkekontrollører har meldt om at flere serveringssteder de har kontrollert har hatt tilnærmet lik normaldrift fredag og lørdag, forklarer byrådsleder Raymond Johansen.

Live-published photos and videos via Shootitlive

- De aller fleste puber og serveringssteder driver i tråd med de reglene vi har satt. Dessverre er det enkelte steder som ikke gjør det, hvor vi har fått meldinger om overstadige folk og overfulle lokaler, sier Johansen til Dagbladet.

- Det vi nå holder på med er en enorm dugnad, og vi kan rett og slett ikke ta risiko. Vi må bidra til å redusere smittefaren, og selv om de aller fleste i Oslo bidrar eksemplarisk til dette, er det dessverre noen som ødelegger.

- Veldig bekymret

I henhold til de nye reglene er serveringssteder uten skjenkebevilling er ikke omfattet. Serverings- og skjenkesteder som driver take-out-virksomhet, kan fremdeles servere mat til take-out eller levering fram til normal åpningstid, så sant det ikke oppholder seg gjester i lokalet etter kl. 21.00.

Selv om serveringssteder og restauranter altså kan holde åpent fram ti kl. 21.00, ser ikke Johansen bort fra at det kan komme ytterligere innskrenkninger. Likevel understreker han at turistnæringen og andre virksomheter fortsatt er avhengig av at det serveres mat i Oslo, men at vurderinger gjøres fortløpende.

- Har dere lagt noen plan for økonomisk kompensasjon til de næringene som rammes av det nye vedtaket?

- Dette er en av de store og viktige spørsmålene som nå må tas opp med staten og kommunen, og dette gjelder mange deler av næringslivet. Jeg er veldig bekymret for flere næringer, blant annet hotell- og restaurantbransjen, men også flere andre. Men akkurat nå må vi gjøre det som er aller viktigst, og det er å ivareta folks helse.

Hele Norges coronakart