Innsparinger i NSB

NSB skal kvitte seg med opptil 1.000 ansatte over to år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Regjeringen går inn for å styrke NSBs egenkapital med drøye 2 milliarder kroner. Samtidig skal staben kuttes med mellom 700 og 1.000 ansatte som følge av konkurranseutsetting de neste to årene.

I stortingsmeldingen om NSB som presenteres fredag, går regjeringen inn for at NSB skal kunne spare inn 300 millioner kroner innen 2003, gjerne gjennom konkurranseutsetting av ikke-kjernevirksomhet. Dette kan dreie seg om områder som billettsalg, renhold og vedlikehold.

NSB står midt i en investeringsperiode hvor 4,5 milliarder kroner legges i nye togsett, og styrkingen av egenkapital skal forhindre dårlige lånebetingelser for selskapet, i tråd med NSB-styrets ønsker, skriver Dagens Næringsliv.

Regjeringen går derimot imot forslaget om å skille ut pengesluket Flytoget fra NSB, noe både NSB-styret og ledelsen i Flytoget ønsker.

- Vi hadde gjerne tatt utfordringen med eierskapsendring nå. Men jeg har full respekt for at departementet i stedet følger Stortingets signaler om ny vurdering neste år, sier administrerende direktør Berit Kjøll i Flytoget.

NTB