Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Innspurt i Iran-forhandlinger

- De siste meterne er de vanskeligste.

PÅ OVERTID: Atomforhandlingene foregår ett døgn på overtid, men så lenge det er bevegelse, vil USA fortsette, ifølge talsmann Josh Earnest. Foto: AP Photo / Susan Walsh
PÅ OVERTID: Atomforhandlingene foregår ett døgn på overtid, men så lenge det er bevegelse, vil USA fortsette, ifølge talsmann Josh Earnest. Foto: AP Photo / Susan Walsh Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Atomforhandlingene med Iran er nå i den kritiske sluttfasen, opplyser Frankrikes utenriksminister Laurent Fabius.

- Vi er noen meter fra mållinjen, men vi er klare over at de siste meterne er de vanskeligste, sa Fabius til reportere i Lausanne i Sveits like før midnatt natt til torsdag.

Det er blitt klart at forhandlingene vil fortsette også torsdag. Partene, Iran, Storbritannia, USA, Frankrike, Russland, Kina og Tyskland, forhandler om en avtale som vil forhindre at Iran utvikler atomvåpen og samtidig reduserer sanksjonene som i flere år har påvirket landets økonomi.

Tidligere onsdag kveld uttalte en talsmann for Det hvite hus at det fortsatt gjøres framskritt i forhandlingene om Irans atomprogram.

- Likevel er det også avstand, og Iran har ennå ikke kommet med «konkrete og spesifikke» innrømmelser når det gjelder atomprogrammet, sa talsmann Josh Earnest.

Atomforhandlingene foregår ett døgn på overtid, men så lenge det er bevegelse, vil USA fortsette, ifølge Earnest. Han sier også at USA er klar til å avbryte forhandlingene hvis det blir nødvendig.

Samtidig uttalte Irans utenriksminister Mohammad Javad Zarif at verdensmaktene må «gripe øyeblikket» og kutte «overflødige krav».

USAs utenriksminister John Kerry har forhandlet med Zarif den siste uken. Kerry kommer til å bli i Lausanne i hvert fall til torsdag morgen for å fortsette forhandlingene, opplyser amerikanske myndigheter.

(Dagbladet/NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!