INNSPURT I MEKLINGEN: Det kan bli streik på norsk sokkel fra onsdag av. Foto: Roger Hardy / Samfoto
INNSPURT I MEKLINGEN: Det kan bli streik på norsk sokkel fra onsdag av. Foto: Roger Hardy / SamfotoVis mer

Innspurt i meklingen for 7.000 oljearbeidere. Det kan bli streik på norsk sokkel

- Vi vil være konstruktive, sier SAFE-leder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det kan bli streik på norsk sokkel fra onsdag dersom meklingen mellom tre arbeidstakerorganisasjoner og Norges Rederiforbund i det såkalte riggoppgjøret ikke fører fram.

- I et særdeles krevende riggmarked med kraftig fall i aktivitetsnivå, kansellering av riggkontrakter, rigger i opplag og hvor arbeidsplasser forsvinner, er det svært skuffende å oppleve at arbeidstakerne fremmer krav som er frikoblet fra den situasjonen næringen befinner seg i, sa forhandlingsleder Jakob Korsgaard i Norges Rederiforbund da forhandlingene brøt sammen i mai.

Fagforbundene Industri Energi, SAFE og De Samarbeidende Organisasjoner (DSO) har i første omgang varslet streik blant 283 arbeidstakere dersom meklingen ikke fører fram innen fristen som er satt ved midnatt natt til onsdag. Totalt er om lag 7.000 arbeidstakere på faste og flyttbare innretninger i Nordsjøen omfattet av det såkalte riggoppgjøret.

- Vi går inn i meklingen med mål om å finne en løsning, og vi vil være konstruktive. Men det betinger at arbeidsgiverne kommer med tilbud som sikrer at våre medlemmer opprettholder sin reallønn, sier SAFE-leder Hilde-Marit Rysst.

Innretningene som i første omgang vil bli rammet av en streik, er Statfjord B, FSU Jorunn Knutsen, FSU Heidrun, FSU Navion Saga, SAFE Scandinavia, Rowan Viking og Rowan Gorilla VI.

(NTB)