Raymond Johansen:

Innstendig bønn etter dyster rekord

Allerede dagen etter at forrige rekord ble satt, våknet hovedstaden til en ny smitterekord onsdag. Byrådslederen ber nå Oslo-folk om å avlyse eventuelle planer.

OSLO: Byrådsleder Raymond Johansen (midten), byråd for helse, eldre og innbyggertjenester Robert Steen (t.h.) og byråd for oppvekst og kunnskap Inga Marte Thorkildsen avbildet på en pressekonferanse om coronatiltak i Oslo. Foto: Berit Roald / NTB
OSLO: Byrådsleder Raymond Johansen (midten), byråd for helse, eldre og innbyggertjenester Robert Steen (t.h.) og byråd for oppvekst og kunnskap Inga Marte Thorkildsen avbildet på en pressekonferanse om coronatiltak i Oslo. Foto: Berit Roald / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er registrert 495 nye coronasmittede i Oslo, en ny døgnrekord for hovedstaden. Tallet er 128 høyere enn ett døgn tidligere, da det også var en ny smittetopp.

- Smittetallene fra i går er svært høye. Det viser alvoret og hvor aggressiv den britiske, muterte varianten av viruset er. Viruset sprer seg mye raskere enn tidligere virusvarianter, og siden den britiske varianten nå utgjør 90 prosent av de positive coronaprøvene i Oslo forventer vi fortsatt svært høye smittetall denne uka, sier byrådsleder Raymond Johansen til Dagbladet onsdag morgen.

- De sterkeste verktøyene

Etter stigende smittetrend i hovedstaden i flere uker, måtte han mandag kveld stramme inn tiltakene i den allerede coronastengte hovedstaden ytterligere. Blant annet er det nå forbudt å ha mer enn to besøkende i private hjem.

- Byrådet har tatt i bruk de sterkeste verktøyene vi har i verktøykassa for å få ned smitten. Samtidig er ikke dette noe vi kan vedta oss ut av gjennom tiltak alene. Det hviler et stort ansvar på hver enkelt av oss. Alles handlinger betyr noe nå, og om noen har planer om å treffe noen nå må jeg be dem tenke seg om på nytt, sier Johansen og legger til:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer