Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Innstengt en kilometer under jorda

Uviss framtid for australske gruvearbeidere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Et lite jordskjelv fikk deler av gruvegangen i en gullgruve på Tasmania til å bryte sammen. Tre gruvearbeidere er nå innesperret 925 meter under jorda, melder AP.

Totalt fjorten gruvearbeidere var på jobb da raset fant sted, men elleve klarte å karre seg opp til overflaten. Redningsmannskapene arbeider nå febrilsk ved Beaconsfield Gold Mine for å få kontakt med de tre savnede arbeiderne. Selskapet som eier gruven er «svært bekymret for tilstanden deres».

Hele byen i sjokk

Innbyggerne i den lille byen Beaconsfield frykter nå for arbeidernes liv og helse.

- Alt vi kan gjøre nå er å føle med familiene og arbeiderne som er der nede, og håpe at de klarer seg, sier viseordfører Max Burr til AP.

Gruven sysselsetter en tredel av befolkningen i Beaconsfield.

Ikke første gang

Gårsdagens ulykke er den andre gruveulykken hittil i år på Tasmania. I januar ble tre personer innestengt i en brennende sjakt i en nikkelgruve. De søkte tilflukt 800 meter fra nedgangen til gruven, og ble reddet ut etter noen timer. Alle kom fra det uten fysiske skader.

I MARS I ÅR BLE 25 GRUVEARBEIDERE INNESPERRET I EN KINESISK GRUVE: Alle ble hentet opp igjen i god behold. Illustrasjonsfoto: Scanpix
I MARS I ÅR BLE 25 GRUVEARBEIDERE INNESPERRET I EN KINESISK GRUVE: Alle ble hentet opp igjen i god behold. Illustrasjonsfoto: Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media