Innstiller 334 flyavganger

Ved midnatt må SAS innstille 334 flyavganger på grunn av konflikten med Norsk Kabinforening (NKF). Selv om partene skulle bli enige, vil svært mange fly stå på bakken i morgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fra og med midnatt må SAS innstille 334 flyavganger. Om lag 20.000 passasjerer blir berørt når samtlige 161 avganger i den norske innenrikstrafikken innstilles i morgen. Utover dette rammes også skandinavisk og europeisk trafikk hardt.

Norsk Kabinforening og SAS sitter akkurat nå på SAS sitt kontor på Fornebu og forhandler. De hadde en pause ved 21.30-tida, men da skal det ikke ha vært noen bevegelse i forhandlingene.

Ikke møt opp

- Uansett om de kommer til enighet eller ikke, vil svært mange avganger bli kansellerte i morgen, sier pressetalskvinne Siv Meisingseth i SAS til Dagbladet.no.

- Vi oppforderer reisende til ikke å komme til Gardermoen i morgen. Kontakt heller reisebyrået ditt eller SAS. Mange fly fra konkurrerende selskaper er fulle, så vi har problemer med å booke om kundene, sier hun.

Rammer Skandinavia

I Sverige innstilles 35 avganger og i Danmark ni. Dessuten stanses et førtitalls avganger i det såkalte hovedstadstriangelet, bestående av flyginger mellom Oslo, Stockholm og København, skriver SAS i en pressemelding.

Mellom Norge og øvrige Europa innstilles et førtitalls avganger og trafikken mellom København og øvrige Europa rammes av et trettitalls turer.

Mellom Stockholm og øvrige Europa innstilles bare et fåtall avganger.

SAS har daglig om lag 1 100 avganger i hele trafikksystemet.

Krangler om lønn

Konflikten har sin bakgrunn i uenighet om lønnsnivå og en såkalt omdisponeringsavtale for det norske kabinpersonalet. NKF, forkastet i går Riksmeklingsmannens skisse, og tok ut sine medlemmer i en 24 timers streik som rammet 12.000 passasjerer og 159 avganger i norsk innerikstrafikk.

De har varslet konflikt fredag 1. desember. Konfliktvarselet er en ytterligere opptrapping og kommer til å ramme SAS' interkontinentale trafikk bemannet med norsk kabinpersonale.

Om konflikten ikke er løst 4. desember har NKF varslet om en ikke tidsbegrenset streik som omfatter alt norsk kabinpersonale.

ADVARER: Pressetalskvinne Siv Meisingseth i SAS ber de reisende ikke møte på flyplassene i morgen.