Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Innstiller alle flygninger i Norden

Ving kansellerer alle fly i Norden mandag.

BLÅMANDAG: Tom André Gustavsen fra Horten bestilte ferien i mai. Da han møtte opp på Gardermoen i dag trodde han at han skulle på tur. Men da han så på avgangstavlen fikk han seg en kalddusj. Video: Emilie Rydning Vis mer

Ving har besluttet å kansellere alle flygninger i Norge og Norden mandag etter at eierselskapet Thomas Cook er begjært konkurs.

Det opplyser Ving på sine svenske nettsider.

Totalt 9.000 norske Ving-kunder befinner seg på reise med selskapet for øyeblikket, og det er foreløpig uklart hvordan selskapet vil løse situasjonen. Ving, har ikke besvart Dagbladets henvendelser etter at konkursen var et faktum.

- Vings eier, Thomas Cook Group er i dag tidlig begjært konkurs. Ettersom flyselskapet som flyr majoriteten av Vinggruppens gjester i Norden eies av Thomas Cook Group, kommer reisende mandag til å bli rammet av innstilte fly, som følge av konkursen, skriver Ving i pressemeldingen.

- Vi beklager virkelig den oppståtte situasjonen og de vanskeligheter det medfører for våre kunder. Vi har på veldig kort tid etter konkursbegjæringen ble sendt inn, trengt å vente på beskjed om våre fly kommer opp i lufta. Til det siste har vi forsøkt å sikre våre passasjerers flyreiser, men har raskt innsett at det ikke er mulig, og behøver derfor å innstille alle avganger inntil videre, sier konsernsjef for Vinggruppen i Norden, Magnus Wikner.

Han sier at selskapet nå jobber med å ta hånd om sine kunder og håper på å ha mer informasjon i løpet av dagen.

- Men på nåværende tidspunkt, har vi ikke alle svar på hvordan Thomas Cook-konkursen vil påvirke oss. Vi kommer til å informere våre kunder så snart vi har mer informasjon, heter det i pressemeldingen.

Vinggruppen i Norden består av varemerkene Ving, Spies, Tjäreborg og Globetrotter.

Dagbladet kommer med mer

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling