PÅ TOPP: Martin Henriksen er satt som listetopp av nominasjonskomiteen i Troms Ap. Herman Kristoffersen, som er Tromsø Arbeiderpartis erstatter for Roger Ingebrigtsen, kom ikke med på nominasjonskomiteens stortingsliste.

Foto: Håkon Eikesdal / Dagbladet
PÅ TOPP: Martin Henriksen er satt som listetopp av nominasjonskomiteen i Troms Ap. Herman Kristoffersen, som er Tromsø Arbeiderpartis erstatter for Roger Ingebrigtsen, kom ikke med på nominasjonskomiteens stortingsliste. Foto: Håkon Eikesdal / DagbladetVis mer

Innstiller Martin Henriksen som Ap-topp i Troms

En splittet nominasjonskomité i Troms Ap har satt Martin Henriksen som listetopp foran høstens stortingsvalg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det var et splittet Troms Arbeiderparti som fredag ettermiddag satte ham på topp foran Tove Karoline Knutsen, skriver NTB. Henriksen fikk seks av i alt ni stemmer.

Herman Kristoffersen, som er Tromsø Arbeiderpartis erstatter for Roger Ingebrigtsen, kom ikke med på nominasjonskomiteens stortingsliste. Han er heller ikke overrasket over avgjørelsen.

- Uheldig for Tromsø - Dette var som ventet. Det virker som at Harstad føler at de har monopol på den førsteplassen. Det 36 år siden noen fra Tromsø har hatt førsteplassen på stortingslista, og jeg regner vel med at historien kommer til å gjenta seg, sier Kristoffersen til Dagbladet.

Kristoffersen var en av dem som mente at rollen til Martin Henriksen i Ingebrigtsen-saken burde granskes.

- Det regner jeg med nominasjonskomiteen har sett på. Men jeg tenker mest på at dette er uheldig for Tromsø, som fortjener en sterkere stemme på Stortinget, sier Kristoffersen.

Fortsatt åpent - Det er uenighet i Troms Arbeiderparti og det er også uenighet i nominasjonskomiteen. Vi har derfor ikke maktet å lage en liste alle kan samle seg om, sier nominasjonskomiteens leder Roald Linaker.

Dermed er det helt åpent om hvem som vil toppe den endelige lista når nominasjonsmøtet holdes i Tromsø neste lørdag.

NUMMER TO: Tove Karoline Knutsen ble satt som nummer to på nominasjonskomiteens stortingsliste.
NUMMER TO: Tove Karoline Knutsen ble satt som nummer to på nominasjonskomiteens stortingsliste. Vis mer

Nominasjonsprosessen har vært omstridt fordi flere, blant dem Tromsøs ordføreren betegnet avsløringen av Ingebrigtsens forhold til en 17-åring for åtte år siden som tidenes største og best timede skittpakke.

- Vært krevende Henriksen har tidligere fortalt at samboeren hans ikke fortalte ham om saken og at han først fikk vite om den like før den ble offentlig kjent. Senere ble det klart at at han møtte den 25 år gamle kvinnen som hadde et seksuelt forhold til Ingebrigtsen, før det ble en  mediesak.

Også hun forlot politikk. Hun har ikke planer om å anmelde saken, men ønsker å legge det hele bak seg.

Nominasjonsmøtet skulle vært avgjort i midten av desember, men ble utsatt i et krisemøte etter at de to trakk seg fra lista.

Odd Arne Thunberg, leder i Tromsø Arbeiderparti er takknemlig for at de fikk utsatt nominasjonen, men forteller til Dagbladet at Ingebrigtsen-saken har gjort den politiske prosessen spesielt krevende.

- Det har vært krevende øvelse med nye navn og en ny situasjon. Det har vært vanskelig. Styret ble halvert og vi måtte fremme nye kandidater på kort tid, sier Thunberg til Dagbladet.

UENIGE: Leder av nominasjomskomiteen i Troms Roald Linaker forteller at komiteen ikke klarte å komme til enighet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
UENIGE: Leder av nominasjomskomiteen i Troms Roald Linaker forteller at komiteen ikke klarte å komme til enighet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer

Tromsø-fløyen er mindretall i komiteen, men Thunberg håper likevel at Herman Kristoffersen skal havne på topp til slutt, etter nominasjonsmøtet 19.januar.


UHELDIG: Herman Kristoffersen, Herman Kristoffersen, som er Tromsø Arbeiderpartis erstatter for Roger Ingebrigtsen synes Tromsø fortjener å ha en kandidat på topp. Foto: NTB Scanpix
UHELDIG: Herman Kristoffersen, Herman Kristoffersen, som er Tromsø Arbeiderpartis erstatter for Roger Ingebrigtsen synes Tromsø fortjener å ha en kandidat på topp. Foto: NTB Scanpix Vis mer