INNSTILLER SØK: Den russiske lastebåten som er mistenkt for å ha kjørt for nær eller truffet sjarken, ligger fortsatt til kai i Bodø. Foto: Erik Veigård / Scanpix<
INNSTILLER SØK: Den russiske lastebåten som er mistenkt for å ha kjørt for nær eller truffet sjarken, ligger fortsatt til kai i Bodø. Foto: Erik Veigård / Scanpix<Vis mer

Innstiller søk etter savnet fisker

68 år gammel fisker har vært savnet i en uke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Søndag ble sjarken Marina hevet fra 80 meters dyp vest for Andøya uten at Knudsen ble funnet om bord.

Den 68 år gamle fiskeren har vært savnet siden mandag for en uke siden.

Mandag besluttet politiet å innstille søket, opplyser kommunikasjonsrådgiver Beate Ingebrigtsen i Midtre Hålogaland politidistrikt til NTB.

Det har vært lett etter fiskeren både med båter, helikopter og med manngard langs kysten av Andøya den siste uken.

Den hevede sjarken var mandag formiddag på vei til kystvaktbasen på Sortland. Det var fartøyet Geosund fra rederiet Dof Subsea Norway som hevet sjarken og som frakter den til kai. Folk fra politiet og Havarikommisjonen skal der undersøke båten. Havarikommisjonens undersøkelsesleder, John Wilsgaard, uttalte til flere medier søndag kveld at man så langt ikke har funnet åpenbare skader på fiskebåten.

Den russiske lastebåten som er mistenkt for å ha kjørt for nær eller truffet sjarken, ligger fortsatt til kai i Bodø. Inntil videre er kapteinen fremdeles mistenkt for brudd på skipssikkerhetsloven, nærmere bestemt for uaktsom navigering. Det er ikke klart når skipet kan forlate Bodø, opplyser politiet mandag.

(NTB)