Innstilte tog på Østlandet

Brann på Oslo S rammer morgentrafikken i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Togtrafikken på Østlandet vil i dag bli berørt av brannen på Sentralbanestasjonen i Oslo i natt, men Jernbaneverket kan ennå ikke si hvilke strekninger det vil gjelde eller hvor mange passasjerer som rammes.

- Brannen er nå slukket og vi har folk på togledersentralen, men jeg kan allerede nå si at dette vil få konsekvenser for morgenrushet, sier vakthavende informasjonssjef ved Jernbaneverket Harry Korslund til Dagbladet.no like før klokken 03.

- Vi kommer med melding om dette så snart vi vet mer.

Lokaltogene forsinkes

Grunnen er at lokaltogene ikke når frem i tide over alt.

- Natten brukes til  å sette tomme lokaltog i posisjon på stasjonene.  Ettersom togledelsen på Oslo S også har vært evakuert, har alle tog stått frem til nå, og dermed er det arbeidet forsinket.

Alle systemer hos Jernbaneverket er nå satt i gang igjen.

Kortslukning hos Hafslund

All togtrafikk til og fra Oslo Sentralstasjon ble stanset like over midnatt da brannalarmen ble utløst. Brannen ble lokalisert til en kulvert under bakken på Oslo S. 

Årsaken er ikke kjent, men skal ha sammenheng med at strømleverandøren Hafslund hadde en kortslutning tidligere på kvelden.

- Kortslutningen hos Hafslund førte til en overbelastning på våre kabler, men utover at det en en sammenheng kan jeg ikke si mer om årsaken til brannen, sier Korslund.

Oslo S røyklagt

Hele Oslo S ble sperret av og evakuert ved midnatt og alle tog innenfor et stort geografisk område fra Eidsvoll til Halden og Asker ble stoppet. Passasjerer i togene her ble fraktet videre med alternativ transport.

- Det var en ganske stor røykutvikling i sentralhallen og i etasjene oppover, og brannvesenet holder nå på å blåse det rent.

(Saken oppdateres)