KOMMENTARER

«Operasjon Dark Room» er Årets navn i Dagbladet

Innsyn i en sjokkerende verden

Dagbladets redaktører og lesere er enige. «Dark Room»-etterforskerne ved Vest politidistrikt er «Årets navn 2017».

ÅRETS NAVN: «Operasjon Dark Room» i Vest politidistrikt er Årets navn i Dagbladet 2017. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
ÅRETS NAVN: «Operasjon Dark Room» i Vest politidistrikt er Årets navn i Dagbladet 2017. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

Prisen går til politi-operasjonen som har avslørt et omfattende nettverk av menn som forgriper seg seksuelt mot barn.

En enkelt politianmeldelse i 2015 utviklet seg til Norges største overgrepssak etter at en etterforsker så konturene av noe langt større. Den ene saken er etterhvert blitt til over 100.

Som prosjektleder er Hilde Reikrås og påtaleansvarlig Janne Ringset Heltne etterforskningens ansikt utad. Men prisen går til hele operasjonen som teller i overkant av 20 etterforskere. Prosjektet er besluttet videreført ut 2018, og kan da bli etablert som en egen politienhet.

Det er 16. året på rad at Dagbladet deler ut prisen «Årets navn». Den skal gå til noen som har gjort en forskjell, som har gjort et sterkt inntrykk eller prestert noe ekstra. «Dark Room»-operasjonen startet for snart to år siden. Den er på mange måter et nybrottsarbeid. Ikke på grunn av tematikk, men på grunn av teknologi og omfang. Jakten på overgriperne betinger nye etterforskningsmetoder inne i en verden de færreste av oss aner noe om. Fysiske overgrep og overgrep på nettet glir over i hverandre. Overgriperne kommer tettere på barn uten at voksne har oversikt, samtidig som andre voksne med omsorgsansvar svikter de mest sårbare.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer