Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Inntar revyscenen

Suksess-turneen «To rustne herrer» inntar nå også revyscenen. Jonas Fjeld og Ole Paus har fått låne ABC-teatret i Oslo til høsten og setter opp en nyskrevet forestilling basert på felles turnélykke. Men først reiser de til København for å lage ny plate.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- København? Skulle ikke dere til Irland?

- Irland ble for langt unna, hevder Paus. - Danmark er liksom mye mer hjemlig og trygt for herrer i vår alder. Derfor ble det slik.

Lystig kveldsskift

- Det må da bli en fryktelig travel sommer med nyskriving av låter og nyskriving av revy med premiere 5. september?

- Vi jobber parallelt med begge prosjektene.

Dessuten har humoren en felles referanse i oss to og vårt langvarige vennskap. Det meste kommer naturlig, sier Ole Paus.

Revyen har fått tittelen «To rustne herrer i arbeid - et kveldsskift av og med Paus & Fjeld». Karl Sundby skal delta i oppsetningen, og Sven Ohrvik skal traktere flygelet.

- Hvor stor del av forestillingen blir gags og hvor mye blir sang og musikk?

- Det blir mye verbalstoff. På et kveldsskift trenger man forskjellige typer verktøy. Vi vet ennå ikke hvilke verktøy vi tar i bruk. Vi er verken skuespillere eller dansere, men vi er blitt temmelig gode på gitaren. Så den blir selvfølgelig sentral. Dette blir en primalversjon av skuespiller- og dansekunsten, lover Paus.

Nyskrevne låter

Jonas Fjeld er av den mer jordnære typen. - Vi byr iallfall på et knippe nyskrevne, gode låter, er alt han vil reklamere med.

Målet er, ifølge Paus, å kommentere samtida på direkten.

- Idealet er skillingsvisetradisjonen. Ved en gårdsbrann kunne en skillingsvisesanger dukke opp og synge en sang om brannen der og da mens den pågikk.

- Vi kommer til å skrive stoff helt opp mot forestillingen og justere underveis. Men alt blir vakkert, altså, forsikrer Paus.

Det er duket for harselas over livets lystige sider, men skyggesidene får sin plass.

Eggum og Jacobsen

31. oktober overtar Jan Eggum og Anne Marit Jacobsen ABC-scenen med stykket «Absolutt tilstede».

- Det blir en sammensetting av mindre kjente ting, nyskrevne tekster og overraskende versjoner av mitt mest kjente materiale, varsler Eggum.

Det er i forbindelse med teatersjef Tom Sterris overtakelse av driften på Chat Noir at ABC-teatret lånes ut til andre som har noe å by på.

- Mens vi spiller på Chat Noir kan andre med noe i ermet slippe til på ABC, mener Tom Sterri

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media