Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Inntauede biler kan hentes gratis

Blir bilen din tauet inn av et privat inntauingsselskap, skal du heretter slippe å betale for å få den tilbake.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Partene må i stedet bli enige om eventuell betaling i ettertid, mener Forbrukerombudet. Det er bare private inntauingsselskaper som Forbrukerombudet nå forbyr å holde inntauede biler tilbake inntil bilens eier har betalt skyldig beløp. Ordningen gjelder dersom du ikke har anledning til å betale pengene kontant, eller du mener at du ble tauet bort urettmessig, melder NRK.

Forbrukerombudets vedtak får ikke konsekvenser for henting av biler som blir tauet bort av trafikksjefens etat i kommunene, siden deres og politiets inntauinger er hjemlet i veitrafikkloven.

Romerike Kranbilservice AS, et stort privat inntauingsselskap som opererer i Oslo-området, sier de ikke vil rette seg etter Forbrukerombudets vedtak.

- Så lenge inntauing som er rekvirert av kommunale trafikketater holder tilbake bilen inntil betaling er foretatt, vil også vi fortsette med dette. Vi mener det vil være konkurransevridende og kanskje et brudd på EU-regler dersom vi blir pålagt andre vilkår enn konkurrentene, sier daglig leder Trond-Inge Tårnes i Romerike Kranbilservice.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media