Inntil 20 prosent lønnskutt og over 4 000 færre SAS-jobber

Flyeselskapet tapte en milliard i andre kvartal.

DÅRLIG NYTT:  Konsernsjef Mats Jansson i SAS la fram underskuddstall på en milliard svenske kroner i dag for andre kvartal. Nå skal selskapet kappe minst tusen stillinger. Foto: SCANPIX.
DÅRLIG NYTT: Konsernsjef Mats Jansson i SAS la fram underskuddstall på en milliard svenske kroner i dag for andre kvartal. Nå skal selskapet kappe minst tusen stillinger. Foto: SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

SAS reduserer staben med ytterligere 1.000 til 1.500 personer i tillegg til de 3.000 som skal bort fra før. De fleste jobbene forsvinner i Norge og Danmark. Selskapet drar i gang et nytt spareprogram på to milliarder svenske kroner, og skal omgående starte forhandlinger med flygere og kabinpersonell for å redusere lønnonger og pensjoner med mellom 10 og 20 prosent.

SAS-konsernet meldte onsdag om et tap i andre kvartal av 2009 på 1.039 millioner svenske kroner.

Tilsvarende tall for samme periode i fjor var et overskudd på 131 millioner.

Kraftige lønnsreduksjoner for personalet i lufta er ett av sparetiltakene som vil bli iverksatt, opplyser flyselskapets toppsjef Mats Jansson i en rapport onsdag.

Konsernsjef Mats Jansson sier at nye kollektivavtaler er en viktig forutsetning for at konsernet skal kunne spare vel to milliarder svenske kroner. Dette kommer i tillegg til de 4,5 milliardene som SAS skal spare gjennom det pågående kostnadsprogrammet Core SAS.

39 fagforbund

SAS har i løpet av sommeren ført forhandlinger med samtlige 39 fagforbund med sikte på å minske kostnadsgapet i konsernet. Noen forbund godtok reduksjoner, mens andre ikke kunne slutte seg til selskapets spareplaner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer