Inntil ti tamiler kan bli tiltalt etter sverddrap

20 år gammel mann døde etter å ha blitt skutt og hogget med et samuraisverd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Inntil ti tamiler kan bli tiltalt etter masseslagsmålet på Kalbakken i Oslo for halvannet år siden, der en 20 år gammel mann døde etter å ha blitt skutt og hogget med et samuraisverd.

Rundt 30 tamiler barket sammen i masseslagsmålet i august 2007. Riksadvokaten vurderer nå om inntil ti av dem skal tiltales i saken. De ti er fra samme gjeng.

Statsadvokat Geir Evanger har forberedt seg på at alle kan bli tiltalt og har satt av to måneder i Oslo tingrett fra 16. mars.

- Det er Riksadvokaten som avgjør hvor mange som skal tiltales og hva tiltalen skal lyde på, sier Evanger til Aftenposten.

Slagsmålet oppsto etter at de to gruppene skal ha planlagt å møte hverandre. På ett døgns varsel skal tre tamiler med gjengtilknytning ha kommet fra Tyskland for å delta. Begge gruppene stilte med våpen på Kalbakken. Politiet fant flere sverd og slagvåpen etter slagsmålet.

Politiet undersøkte i ettertid påstander om at oppgjøret kunne knyttes til en ungdomsgjeng med tilknytning til Tamiltigrenes krig på Sri Lanka. Politiet har ennå ikke kommet til bunns i disse undersøkelsene.

Politiadvokat Cecilie Schløsser Møller sier de ikke har funnet noe klart motiv for oppgjøret. Flere av slagsmåldeltakerne forsvant til utlandet etter sammenstøtet. En av dem har returnert til Norge frivillig. To er utlevert fra Tyskland og Nederland, og en tysk tamil skal utleveres fra Frankrike.

(NTB)