Inntrengeren i Det hvite hus hadde 800 skudd i bilen

Ble arrestert med skarpskytter-rifle i juli.

SKJERPET VAKTHOLD: Politifolk fra Secret Service holder vakt utenfor gjerdet foran Det hvite hus. Vaktholdet rundt bygningen er skjerpet etter at den 42 år gamle Irak-veteranen Omar Gonzales klatret over gjerdet og tok seg inn i selve bygningen fredag. Foto: AFP PHOTO / Saul LOEB
SKJERPET VAKTHOLD: Politifolk fra Secret Service holder vakt utenfor gjerdet foran Det hvite hus. Vaktholdet rundt bygningen er skjerpet etter at den 42 år gamle Irak-veteranen Omar Gonzales klatret over gjerdet og tok seg inn i selve bygningen fredag. Foto: AFP PHOTO / Saul LOEBVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 42 år gamle irak-veteranen Omar Gonzales som fredag kveld tok seg inn i det hvite hus, bevæpnet med en kniv, var utstyrt for å starte en liten krig.

Det kom fram under et fengslingsmøte, der Gonzales ble varetektsfengslet, i dag.

Gonzales ble stoppet med en foldekninv av typen Spyderco VG10 inne i Det hvite hus, etter at han hadde klatret over ett av gjerdene og tatt seg inn.

42-åringen skal være diagnostisert med posttraumatisk stressyndrom, etter flere krigsoppdrag som skarpskytter. I bilen hadde han 800 skudd og en machete.

I juli ble han arrestert med en rifle med kikkertsikte og et kart der Det hvite hus var markert, kom det fram under fengslingsmøtet.

Ifølge påtalemyndigheten utgjør Gonzales en trussel mot presidenten.

- At han er opptatt av Det hvite hus, og at han i løpet av kort tid har anskaffet en stor mengde ammunisjon gjør at han utgjør en fare for presidenten, sa statsadvokat David Mudd under fengslingsmøtet, ifølge Washington Post.

Ifølge Secret Service-agentene som stoppet Gonzales, skal han ha forklart at han «ville advare presidenten om at atmosfæren var i ferd med å kollapse».

President Barack Obama hadde nettopp forlatt bygningen da Gonzales kom seg inn.