Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Inntrykkene har satt varige spor

Dronning Sonja åpnet kveldens innsamlingsaksjon for flodbølgeofrene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pengene strømmet inn til flodbølgeofrene i Asia under kvelden innsamlingsaksjon på TV 2. Over 23 millioner under første time av TV 2-aksjonen. I løpet av den første timen kom det inn over 23 millioner kroner.

Dronning Sonja var rørt og stolt over folks dugnadsånd og giverglede etter flodbølgekatastrofen i Asia.

- Inntrykkene etter katastrofen har satt varige spor. Vi føler smerte, tomhet og maktesløshet, sa dronningen under åpningen av TV-aksjonen.

Hun var imponert over alle som bidrar i det vanskelige hjelpearbeidet i Indonesia, Thailand og på Sri Lanka. Dronningen slo fast at store ressurser må til for å hjelpe ofrene i lang tid fremover.

Idrettsgalla i morgen

Dronning Sonja var med på åpningen av programmet «En ny hverdag» etter at Sissel Kyrkjebø innledet i den lange køen av artister som gratis stilte opp for å støtte innsamlingen.

Fiolinisten Arve Tellefsen som har fjernadoptert ei jente fra Sri Lanka, var glad for å være med under innsamlingsaksjonen. - Alle barna som er blitt rammet, gjør sterkest inntrykk på meg, sa han.

I morgen skal kongeparet være til stede under idrettsgalaen på Hamar som blir overført i NRK1.

RØRT: Dronning Sonja. Foto: SCANPIX
RØRT: Dronning Sonja. Foto: SCANPIX Vis mer

Bøssebærere fra Norges Røde Kors gikk fredag fra dør til dør, og innsamlingen fortsetter lørdag og søndag. En rekke kjente mennesker satt i et telefonpanel, dit folk ringte inn under programmet og ga sine bidrag.

Neste helg deltar kongefamilien under minnegudstjenester over hele landet. Kongen reiser til gudstjenesten i Nidarosdomen, mens kronprins Haakon reiser til Bergen. Kronprinsesse Mette-Marit skal delta under gudstjenesten i Oslo, mens dronning Sonja deltar ved minnegudstjeneste i Bodø.

(NTB)

SANG FOR OFRENE: Sissel Kyrkjebø.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media