- Innvandrere er mer voldelige

KLEKKEN, Ringerike (Dagbladet): - Innvandrere er ikke mer kriminelle enn nordmenn, men de er mer voldelige. Politiet har sviktet både med forebygging og rask reaksjon, sier politidirektør Ingelin Killengreen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I går møtte hun alle landets politimestre, inkludert den frittalende Kripos-sjefen Arne Huuse som i forgårs uttalte at «prisen for å integrere utlendinger i Norge begynner å bli vel høy». Killengreen presiserer at hun ikke vil gi Huuse munnkurv, bare «velmente råd om hva som er en politisjefs oppgave.»

- Politimestre skal ha full ytringsfrihet og de har en plikt til å gå på barrikadene å viderebringe erfaringer. Men det er en hårfin balanse mellom det som er politifaglige råd og generelle politiske synspunkt. Jeg mener Huuse ikke burde ha gått så langt i retning av å mene noe om innvandringspolitikken, sier Killengreen til Dagbladet. Hun har imidlertid ingen problemer med å si klart i fra hva hun mener er det største problemet med innvandring og kriminalitet:

- Innvandrerne er mindre kriminelle enn nordmenn. Men de er overrepresenterte innenfor et område som er spesielt stygt og uakseptabelt, og det er et stort konfliktpotensial rundt dem. Det har alle samfunn med mange etniske grupper.

Grov vold

- Er problemet blitt større de siste årene?

- Ja, volden generelt er blitt grovere. Vi ser at de voldskriminelle innvandrerne representerer den aller groveste volden. Selv om norske nordmenn også utøver vold, har vi hårreisende eksempler på grov vold blant innvandrerne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer