Innvandrere favoriseres ved skoleopptak

Høgskolen i Sør-Trøndelag har fått godkjenning for å prioritere ungdom med etnisk minoritetsbakgrunn ved opptak til deler av sosionomutdannelsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Karakterene fra videregående skal ikke bety noe for omkring halvparten av dem som tas opp til de 25 studieplassene i den nye studieretningen. Men det kreves generell studiekompetanse, altså bestått videregående allmennfag eller tilsvarende.

Videre kreves det interkulturell eller internasjonal erfaring. Denne erfaringen kan søkeren ha skaffes seg gjennom arbeid, etnisk minoritetsbakgrunn, skole, organisasjonsvirksomhet eller nettverk. Men de som har slik erfaring gjennom egen minoritetsbakgrunn eller arbeid, vil bli prioritert, skriver Aftenposten.

Kirke-, undervisnings- og forskningsdepartementet (KUF) har inntil nå vært svært restriktive og ønsket et mest mulig standardisert opptakssystem med minst mulig kvoteordninger og spesialregler. Statssekretær Randi Øverland i KUF understreker at det bare åpnes for en prøveordning ved dette spesielle studiet ved opptaket nå til høsten og i 2003.

KUF ønsker å se om det kan bedre rekrutteringen av ungdom med innvandrerbakgrunn til sosionomyrket.

(NTB)