Innvandrere hetses på Siv Jensens Facebook

Innleggene får stå urørt.

INNVANDRERHETS: Flere innlegg som hetser innvandrere får stå urørt på Siv Jensens Facebook-profil. - Legitmerer synspunktene, mener Henrik Lunde i Antirasistisk Senter. 
Foto: Berit Roald / SCANPIX
INNVANDRERHETS: Flere innlegg som hetser innvandrere får stå urørt på Siv Jensens Facebook-profil. - Legitmerer synspunktene, mener Henrik Lunde i Antirasistisk Senter. Foto: Berit Roald / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Flere innlegg som hetser innvandrere får stå urørt på Frp-formann Siv Jensens side på Facebook.

Dermed bidrar Jensen og Fremskrittspartiet til å legitimere synspunktene, mener Henrik Lunde i Antirasistisk Senter.

Lunde viser til at Jensen selv skriver innlegg på siden, og at enkelte innlegg faktisk blir fjernet. Det innebærer en aksept av innholdet i innleggene som ikke blir fjernet, mener han.

Blant synspunktene og argumentene Dagsavisen fant i en gjennomgang, var en sammenligning mellom innvandrere og iberiasnegler, der det heter: «Denne er kommet til landet for få år siden, og fordi vi har reagert litt for treigt, er det blitt til en pest og plage overalt. Dette kan overføres til menneskelig mangfold.»

I et innlegg heter det «Dette landet hadde det utmerket før utlendingene kom!» mens en annen debattant skriver «Er masse eksempler på kravstore innvandrere som ikke eier magemål og tar seg til rette på norske sykehus».

Frps generalsekretær Geir A. Mo sier til Dagsavisen at Antirasistisk Senter får gå på hver enkelt debattant dersom de har noe å utsette. Han forsvarer innleggene med et ønske om fri debatt, men sier samtidig at det ikke skal være noe hetsende på siden. Om sammenligningen mellom innvandrere og iberiasnegler, sier Mo: «Det ser definitivt ikke greit ut.»

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.