«Innvandrere ikke velkomne»: Protester mot åpne grenser i Finland og Sverige

Et hundretalls demonstranter.

I MALMØ: «Nu stänger vi Sveriges gränser», roper demonstrantene. Foto: Drago Prvulovic / TT / Kod 70040 / NTB Scanpix
I MALMØ: «Nu stänger vi Sveriges gränser», roper demonstrantene. Foto: Drago Prvulovic / TT / Kod 70040 / NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Utstyrt med finske flagg og parolen «innvandrere ikke velkomne» demonstrerte noen hundre finner i Torneå ved svenskegrensa. I Malmö planlegges en likende protest senere lørdag.

Før den varslede protesten i Torneå, hadde et hundretall motdemonstranter møtt opp for å forsvare åpne grenser i byen som er den første som møter mange av flyktninger og migranter på vei nordover fra Sverige.

Demonstrasjonen lørdag formiddag gikk rolig for seg, og ble etterfulgt av et par hundre andre demonstranter lørdag formiddag.

De bar på finske flagg og plakater med budskap som «Ingen innvandrere er velkomne» og «Ingen jævla innvandring». Lignende demonstrasjoner var planlagt i Helsingfors og Lahti.

Fredag opplyste finske myndigheter at de anslår at rundt 50.000 mennesker kommer til å søke asyl i landet innen utgangen av året - 14 ganger så mange som i fjor. Bare torsdag ble det registrert 470 personer ved flyktningmottaket i Torneå.

Drøyt 2 000 mennesker har via Facebook dessuten meldt sin interesse for å delta i en protest i Sverige lørdag «ved alle veier som grenser til Sverige». Arrangørene har uttrykt ønske om å skape lange bilkøer og stanse tog rundt Malmö i Sør-Sverige i protest mot det de omtaler som en ukontrollert flyktningstrøm.

Gruppen har ikke søkt om tillatelse for å holde demonstrasjonen, og politiet i Skåne er i beredskap for å gripe inn dersom det trengs.

LES OGSÅ: 600 finner blokkerer grensen: - Har skilt med «go home ISIS»

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram