Innvandrere mer kriminelle enn nordmenn

Innvandrere som ikke kommer fra Vest-Europa er mer kriminelle enn andre nordmenn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På landsbasis er totalt 28 av 1000 norske menn kriminelle. Blant ikke-vestlige innvandrere er 42 av 1000 menn, kriminelle, viser en rapport fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

Rapporten er en oppsummering av prosjektet «Innvandrere og kriminalitet», og bygger på tall fra politiets sentrale registreringssystem, STRASAK, som dekker alle registrerte lovbrudd ved landets politidistrikter

I Oslo er trenden den samme. Blant 1000 norske menn i alderen 21-24 år fra Oslo, er det registrert 66 kriminelle. For menn med innvandrerbakgrunn er tilsvarende tall 111, skriver Avis1.

Enda større er forskjellen mellom nordmenn og ikke-vestlige innvandrere når det gjelder pågripelser. For hver 1000. innvandrere med ikke-vestlig bakgrunn ble det i 1998 pågrepet 16 personer i Norge. Dette tallet er fire ganger så høyt som for den totale befolkningen.

Drøyt en av ti pågripelser blant etniske nordmenn skjer etter voldshandlinger. For ikke-vestlige innvandrere er det dobbelt så vanlig at vold er årsaken til en arrestasjon.

(NTB)