- Innvandrerne er et klimaproblem

Demokratenes listetopp i Drammen stilte i nettmøte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): At Demokratene ikke er spesielt innvandringsvennlige, kommer neppe som noen bombe. Mer oppsiktsvekkende er hvilke argumenter det ytterliggående høyrepartiet tar i bruk for å stoppe innvandringen.

Som for eksempel da partiets listetopp i Drammen, Paul Solstrand (57), stilte i nettmøte med Drammens Tidendes nettutgave i går. Da en leser ville vite hvorfor Demokratene eventuelt vil arbeide for færre innvandrere i Drammen, dreide svaret seg verken om kriminalitet eller religion, men derimot om at innvandrerne i Norge utgjør et klimaproblem:

«Innvandrere er en tapt resurs for det lande de kommer fra, det er ikke riktig at Norge skal tappe andre land for resurspersoner. I tillegg øker folketallet i Norge og dermed også utslipp av klimagasser, fordi alle skal kjøre bil og reise på ferie til sit opprinnelse land ( fly)»

Demokratene har for øvrig ikke inntatt noen holdning i klimadebatten.

Hvorvidt nettmøtet bidrar til å sanke stemmer fra miljøbevegelsen og få Vidar Kleppes parti inn i kommunestyret i Drammen 10. september, gjenstår å se. Verken miljøvernminister Helen Bjørnøy eller Solstrand selv er tilgjengelig for kommentar i skrivende stund.

Dette er ikke første gang Solstrand kommer med oppsiktsvekkende utspill. For ei uke siden foreslo listetoppen å kombinere sykehjem med studentboliger, for på den måten å løse Drammens problemer med mangel på både studentboliger og sykehjemsplasser i én smekk, samtidig som studentbeboerne skal løse mangelen på helsearbeidere ved å pleie de eldre.

Demokratenes hjemmeside

SLÅR ET SLAG FOR MILJØET: Paul Solstrand (t.h.) får utmerkelse av partiformann Vidar Kleppe (t.v.) under årets landsmøte. Foto: DEMOKRATENES HJEMMESIDE
SLÅR ET SLAG FOR MILJØET: Paul Solstrand (t.h.) får utmerkelse av partiformann Vidar Kleppe (t.v.) under årets landsmøte. Foto: DEMOKRATENES HJEMMESIDE Vis mer