- Innvandrerne er et klimaproblem

Demokratenes listetopp i Drammen stilte i nettmøte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): At Demokratene ikke er spesielt innvandringsvennlige, kommer neppe som noen bombe. Mer oppsiktsvekkende er hvilke argumenter det ytterliggående høyrepartiet tar i bruk for å stoppe innvandringen.

Som for eksempel da partiets listetopp i Drammen, Paul Solstrand (57), stilte i nettmøte med Drammens Tidendes nettutgave i går. Da en leser ville vite hvorfor Demokratene eventuelt vil arbeide for færre innvandrere i Drammen, dreide svaret seg verken om kriminalitet eller religion, men derimot om at innvandrerne i Norge utgjør et klimaproblem:

«Innvandrere er en tapt resurs for det lande de kommer fra, det er ikke riktig at Norge skal tappe andre land for resurspersoner. I tillegg øker folketallet i Norge og dermed også utslipp av klimagasser, fordi alle skal kjøre bil og reise på ferie til sit opprinnelse land ( fly)»

Demokratene har for øvrig ikke inntatt noen holdning i klimadebatten.

Hvorvidt nettmøtet bidrar til å sanke stemmer fra miljøbevegelsen og få Vidar Kleppes parti inn i kommunestyret i Drammen 10. september, gjenstår å se. Verken miljøvernminister Helen Bjørnøy eller Solstrand selv er tilgjengelig for kommentar i skrivende stund.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer